אירופה תפתה את בריטניה עם מודל הסחר הנורבגי
בבריסל יציעו לבריטניה להצטרף זמנית לחברות באיגוד הסחר החופשי האירופי למשך תקופת המעבר שאחרי הברקזיט
- תרזה מיי הפתיעה את אירופה: הכריזה על בחירות ב-8 ביוני
- בריטניה פגעה בהקלות לבעלי דירות והחברות להשכרה זינקו
- הנגיד הבריטי נערך ל"תרחיש הגרוע ביותר" של הברקזיט
בבריסל יציעו לבריטניה להצטרף באופן זמני כחברה באיגוד הסחר החופשי האירופי (EFTA) למשך תקופת המעבר שאחרי הברקזיט, כך לדברי בכיר בנציבות האירופית.
ה־EFTA מפקח על הסחר בין נורבגיה, איסלנד, ליכטנשטיין ושוויץ. החברות בו תאפשר לבריטניה להישאר חברה באיזור הכלכלי האירופי (EEA), שכולל את מדינות האיחוד האירופי וה־EFTA, למעט שוויץ, כך שתוכל לשמור על הגישה לשוק המשותף. בשיטה זו, המכונה "המודל הנורבגי", בריטניה תוכל להימנע מההשפעה השלילית שעלול לגרום הברקזיט לכלכלתה, עד שתגיע להסכם הסופי עם האיחוד האירופי. במקרה שתבחר באפשרות זו, בריטניה, בדומה לנורבגיה, לא תהיה חלק מאיחוד המכסים, כך שתוכל להגיע להסכמים נפרדים משלה עם מדינות אחרות שאינן חברות באיחוד.
בה בעת, התוכנית הזו עלולה להרגיז את תומכי הברקזיט הקשה, מכיוון שתדרוש מבריטניה לשתף פעולה עם ארבעת העקרונות המנחים של האיחוד האירופי: חופש תנועה של סחורות, שירותים, הון ואנשים. בכדי לשמור על הגישה לשוק המשותף, יהיה על בריטניה להמשיך לשלם לבריסל ולציית לחוקי האיחוד האירופי והרגולציות שלו, ללא הזכות לקחת חלק בקביעת המדיניות. בבריסל מקווים כי ברגע שהברקזיט יחל לקרום עור וגידים, בריטניה תיסוג מהקו התוקפני ותאמץ את המודל הנורבגי, גם אם באופן זמני.
מנהיגי המדינות החברות באיחוד האירופי ייפגשו ב־29 באפריל וידונו בקווים המנחים שלאורם יתקיים המשא ומתן על הברקזיט. בששת החודשים הבאים יתמקדו הדיונים בזכויות אזרחי האיחוד שמתגוררים בבריטניה ובהסדרת חובה לאיחוד האירופי.