"אמריקה תחילה": טראמפ יחתום על צו שיקשה עוד יותר על כניסת עובדים זרים לארה"ב
לפי הצו שייחתם היום, משרדי העבודה, המשפטים, הפנים והחוץ יידרשו להציע רפורמות כדי להבטיח שוויזות H-1B יינתנו רק לעובדים המיומנים ביותר, ולא לעובדים בשכר נמוך. נכון להיום, מנוצלות חלק ניכר מהוויזות כדי לאייש משרות בדרגים נמוכים
- "בחודשים הקרובים צפוי מיתון עולמי בגלל התפוגגות הטראמפ-מניה"
- דיווח: טראמפ בוחן צו נשיאותי שעשוי להוביל להטלת מכסים
- "נבוא לבדוק האם מעסיקים מתאמצים לגייס אמריקאים"
לפי הצו, משרדי העבודה, המשפטים, הפנים והחוץ ידרשו להילחם נגד "הונאה וניצול" של מערכת ההגירה האמריקאית וזאת על מנת להגן על העובדים בארה"ב. בהתאם, ארבעת המשרדים הללו יתבקשו להציע רפורמות כדי להבטיח שוויזות H-1B יוענקו רק לעובדים המיומנים ביותר, ולא לעובדים בשכר נמוך.
כך למשל מעל 15% מהעובדים של פייסבוק בארה"ב השתמשו בשנה שעברה בוויזת עבודה זמנית. עם זאת, חלק ניכר מהוויזות מוענקות בסופו של דבר לחברות מיקור חוץ, דבר שעורר ביקורת בממשל טראמפ בטענה שהחברות למעשה משתמשות בתוכנית הוויזות כדי לאייש משרות בדרגים ושכר נמוכים, על חשבון עובדים אמריקאים. הצעד הזה מגיע לאחר שבתחילת החודש הוכרז כי הממשל לא יקבל עוד בקשות לוויזה מסוג H-1B במסלול מהיר שמקצר משמעותית את זמן ההמתנה לתשובה עבור הפונים.
הוויזות הללו נהוגות בעיקר בקרב חברות ההייטק, ובכל שנה הממשל מחלק 65 אלף ויזות לפי הגרלה. בשל המהלכים הצפויים של טראמפ, קוצץ השנה מספר מגישי הבקשות לוויזות מכ-240 ל-200 אלף. החברות מצידן טוענות כי הן זקוקות לוויזות הללו כדי לגייס עובדים מוכשרים.
במקביל, טראמפ מתכנן להשתמש בצו כדי לפעול להגדלת הרכישות של מוצרים המיוצרים בארה"ב בחוזים פדרליים. טראמפ מתוכנן לחתום על הצו, שנקרא "קנו תוצרת ארה"ב, העסיקו עובדים תוצרת ארה"ב" (buy American and hire American), במהלך ביקור במטה של חברת Snap-On המייצרת ציוד ייצור בוויסקונסין.
הוא מנסה לקדם ביתר שאת את מדיניות "אמריקה תחילה" שלו, זאת לקראת סיום 100 הימים הראשונים שלו במשרד, שבהם לא רשם שום הצלחה חקיקתית אלא רק שורה של צווים נשיאותיים, הבולט ביניהם הוא הצו האוסר כניסה לארה"ב משבע מדינות מוסלמיות, אולם הצו הזה בוטל בהוראת בית המשפט, וגם נוסח מתוקן שלו הוקפא על ידי בית המשפט.