ארה"ב: המכירות הקמעונאיות בחודשיים הגרועים מאז 2015
ירדו במרץ ב-0.2%, כאשר הנתון לפברואר עודכן לירידה של 0.3% לעומת עלייה של 0.1%; מדד המחירים לצרכן ירד גם הוא ב-0.3% - לראשונה זה שנה
מדד המחירים לצרכן בארה"ב ירד בחודש שעבר ב-0.3% לעומת צפי לירידה של 0.1% כך לפי נתונים המתפרסמים היום (ו'). מדובר בירידה ראשונה זה שנה. במקביל התפרסם כי המכירות הקמעונאיות ירדו בחודש מרץ ב-0.2%. אמנם הצפי עמד על ירידה של 0.3%, אך מדובר בחודש שני ברציפות של ירידות בנתון זה - כאשר בפברואר עודכן הנתון לירידה של 0.3% במקום עלייה של 0.1%. מדובר ברצף החודשיים הגרוע ביותר מאז 2015.
בנוגע לנתון המכירות, החודשיים האחרונים עלולים לסמן צמיחה חלשה יותר בכלכלה האמריקאית לקראת סיום הרבעון. הירידות העיקריות נרשמו בסוכנויות הרכב, בתחנות הדלק ובמידה מצומצמת יותר גם בחנויות הכלבו. עם זאת, ירידת המכירות בתחנות הדלק היא דווקא בבחינת חדשות טובות לצרכנים, שיכולים להוציא את הכסף על דברים אחרים. בניכוי סעיף הדלק, המכירות הקמעונאיות עלו דווקא ב-0.1%. עליות נרשמו במכירות של מוצרי אלקטרוניקה, וכן בחנויות הבגדים.
צילום: אי פי איי |
בנוגע למדד המחירים לצרכן, עולה כי האינפלציה שעלתה בחודשיים האחרונים, נבלמה מעט במרץ, בעיקר בשל ירידת מחירי הדלק. במקביל, נרשמה האטה מסוימת במחירי הדיור.
בהשוואה שנתית, שיעור האינפלציה עלה ב-2.4% לעומת מרץ של השנה שעברה, אולם מדובר בהאטה לעומת עלייה של 2.7% שנרשמה חודש קודם לכן והייתה הגבוהה ביותר מזה חמש שנים.
עליית האינפלציה הייתה אחת הסיבות לכך שבבנק הפדרלי המרכזי החליטו בחודש שעבר להעלות שוב את הריבית, מהלך שמייקר את תהליך הלוואת כספים מצד משקי בית וחברות.
מדד הליבה, שאינו כולל את סעיפי המזון והאנרגיה, ירד בשיעור קל של 0.1%. לעומת השנה שעברה, מדד זה עלה ב-2%, העלייה הקטנה ביותר מאז סתיו 2015. מדד הליבה נחשב כמייצג בצורה טובה יותר את המגמות באינפלציה, זאת מכיוון שאינו כולל את הירידות והעליות התכופות יחסית במחירי המזון והאנרגיה. בהתאמה לאינפלציה, השכר השעתי בארה"ב עלה ב-0.5% במרץ.