$
עולם

לראשונה בהיסטוריה: ארה"ב הטילה את "אם כל הפצצות"

צבא ארה"ב השתמש הערב באפגניסטן לראשונה ב-GBU-43/B MOAB, הפצצה הגדולה ביותר שאינה פצצה גרעינית. יש בה 11 טונות חומר נפץ. הוא הטיל אותה על מנהרות דאעש - וכעת מנסה לאמוד את הנזק. הפצצה פותחה במלחמת עיראק - אך מעולם לא נעשה בה שימוש

ynet 20:0513.04.17

 

צבא ארה"ב הטיל הערב (יום ה') באפגניסטן את הפצצה הגדולה ביותר שלו שאינה פצצה גרעינית - GBU-43/B MOAB. כלי התקשורת בארה"ב פרצו לשידור במבזקים מיוחדים כשהדבר נודע להם, וכמה דקות אחר כך אישר זאת צבא ארה"ב רשמית.

 

מדובר בפצצה GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb, המכונה "אם כל הפצצות". לפי הדיווח היא הוטלה היום בסביבות 19:00 שעון אפגניסטן (16:30 שעון ישראל). זו הפעם הראשונה שהפצצה הזו מופעלת בשדה קרב. היא פותחה במהלך המלחמה בעיראק וניסוי ראשון נערך בה ב-2003 – אולם עד כה לא נעשה בה שימוש. דובר צבא ארה"ב מסר הערב כי בפצצה היו כ-11 טונות חומר נפץ. 

 

 

ב"פוקס ניוז" הסבירו הערב כי ה-MOAB גדולה כל כך שלא הייתה ברירה אלא להטיל אותה מחלקו האחורי של מטוס מטען C-130 של חיל האוויר האמריקני. הפצצה הוטלה על מנהרות של מחבלי דאעש במחוז ננגרהר. כעת מנסה צבא ארה"ב לאמוד את הנזק שהיא גרמה.

 

בהודעה רשמית אמר הערב הגנרל ג'ון ניקולסון, מפקד הכוחות האמריקניים באפגניסטן: "דאעש סופג עוד ועוד הפסדים, ולכן הוא מגביר את השימוש שלו בבונקרים ובמהרות כדי לבצר את ההגנות שלו. זה הנשק הנכון להפחתת המכשולים האלה ולשימור המומנטום של המתקפה שלנו על דאעש". בהודעה הדגיש ניקולסון כי הכוחות האמריקניים נקטו את כל אמצעי הזהירות האפשריים כדי למנוע פגיעה באזרחים.

 

הייצור של פצצות GBU החל בשנות ה-90, ומטרתו הייתה לפגוע בפני השטח - ולא בבונקרים. פצצות GBU נעשו שכיחות יותר ויותר עם הופעת טכנולוגיית ה-GPS, משום שהיא הביאה לדיוק מקסימלי בהטלתן. פיתוחה של ה-GBU 43 החל ב-2002, והאמצעי היחידי לשאת אותה היה מטוס הרקולס (CH-130). הפצצה מוטלת ממטוס ומכוונת ליעד ב-GPS. לפי הערכות, חילות האוויר היחידים שיש להם פצצה מסוג זה הם האמריקני והבריטי. 

 

 צילום: ויקיפדיה

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x