המיליארדר שהרוויח 1.4 מיליארד דולר מפייסבוק - מהמר על סחורות
אלישר אוסמאנוב, האדם החמישי בעושרו ברוסיה, עשה את הונו הראשוני בברזל ובפלדה. לדבריו, "השנה שעברה הראתה שחברות הסחורות וכן חברות ותיקות בתחום הנפט והגז מסוגלות להציע תשואות גבוהות"
הטייקון הרוסי שהרוויח 1.4 מיליארד דולר כשהימר על פייסבוק בשלביו המוקדמים ועדיין אוחז בנתח מחברת אובר, עושה קאמבק לשוק הסחורות והייצור, שם עשה את הונו הראשוני.
אלישר אוסמאנוב (63) אמר בראיון לבלומברג שלאחרונה הוא משקיע ביצרנים בתחום המשאבים הטבעיים, מאז עשו ראלי בשנה שעברה לאחר ירידה מתמשכת במחירים.
מדד הכרייה הגלובלי של בלומברג זינק ב-38% ב-2016, נוכח התפוגגות החששות לגבי כלכלת סין ונוכח עלייה במחירי המתכות. במקביל, חברות כמו פורטסקיו, BHP ביליטון ואנגלו אמריקן, נהנות מגאות בשוויון.
"השנה שעברה הראתה שחברות הסחורות כמו BHP ביליטון, פורטסקיו וכן חברות ותיקות בתחום הנפט והגז מסוגלות להציע תשואות גבוהות", אמר אוסמאנוב בראיון במשרדו במוסקבה. הוא לא מסר פרטים לגבי החברות שבהן רכש אחזקות.
המיליארדר, שעשה את הונו הראשוני בברזל ובפלדה באמצעות חברתו מטאלואינווסט, הוא כעת האדם החמישי בעושרו ברוסיה בעל שווי מוערך של 14 מיליארד דולר במדד המיליארדרים של בלומברג.
חלק מהונו נובע מהמעבר שעשה לחברות הטכנולוגיה בעשור האחרון, ובכלל זה נתח בפייסבוק, שזינקה ביותר מפי עשרה וכן מניות בעליבאבא שהנחיתו לידיו החזר מכובד כאשר החלה החברה להיסחר בבורסה ב-2014.
אוסמאנוב השקיע בעליבאבא באמצעות מימון מקבוצת DST , והחל למכור את אחזקותיו בחברה ב-2015. DST רכשה לראשונה נתח מפייסבוק כבר ב-2009, כאשר שווייה של החברה היה 6.5 מיליארד דולר. DST מכרה נתח של 1.7 מיליארד דולר בהנפקה הראשונית לציבור של הרשת החברתית ב-2012 – הנפקה שתייגה את ערך החברה ב-100 מיליארד דולר.
המיליארדר, באמצעות DST וקרן של מיליארד דולר שהוקמה עם שותפים, רכש גם נתח בקמעונאית הדיגיטלית הגדולה ביותר של הודו, "פליפקארט אונלייין" (FlipKart Online), בייצרנית הסמארטפונים הסינית שיאומי (Xiaomi), ב"אולה קאבס" ( Ola Cabs) ההודית וב"דידי צ'ושינג" (Didi Chuxing) הסינית. בעבר השקיע גם בטוויטר ובאפל.
אוסמאנוב אומר כי למרות שהוא סבור שאחזקותיו הנוכחיות בטכנולוגיה ובעסקי האונליין יביאו לו תשואות, הוא לא מתכנן כרגע להרחיב את אחזקותיו בתחום. השקעות שהתווספו לפורטפוליו שלו ב-5-7 השנים האחרונות יישארו. כרגע הוא מתמקד בגיוס מימון לפרויקטים חדשים, לא רק בתחום הטכנולוגיה, וכן בצמצום רמות החוב של כמה מהחברות שלו. "ערכם של נכסים רבים בסקטור זה כבר התחממו יתר על המידה", אמר.
אוסמאנוב מחזיק גם ביותר מ-30% ממועדון הכדורגל ארסנל.