איטליה: לבחון שוב את השפעת הברקזיט על הכלכלות באירופה
סגן שר האוצר של איטליה מעוניין לבצע הערכה מציאותית ומדודה יותר של תהליך הברקזיט. לדבריו, "למען האמת, אני חושב שהברקזיט מאיים יותר על הכלכלה הבריטית מאשר על כלכלת האיחוד האירופי"
בכנס כלכלי שהתקיים באיטליה טען סגן השר, אנריקו מורנדו, שאין תרחיש יום הדין לבריטניה, אך הוסיף כי בכל זאת יהיו איומים על הכלכלה הבריטית גם לאחר השלמת תהליך הפירוד. "למען האמת, אני חושב שהברקזיט מאיים יותר על הכלכלה הבריטית מאשר על כלכלת האיחוד האירופי", אמר.
בנוגע למו"מ, שהתחיל באופן רשמי ב-29 במרץ, אז הפעילה בריטניה את סעיף 50 באמנת ליסבון, מורנדו חושב שהפרשנים צריכים לשמור על "איפוק מסוים" ולהימנע מ"קיצוניות", כמו לטעון שבריטניה תהיה מעורבת ב"כישלון כלכלי הרה-אסון" רק בשל בחירתה לעזוב את האיחוד.
"אין סיבה לחזור לאיומים המפורסמים נגד בריטניה או על פירוק האיחוד, זה לא המקרה", הוסיף עוד. לדבריו, ממשלות המדינות החברות באיחוד האירופי צריכות לכבד את ההחלטה של בריטניה, ולנהל מו"מ בשקיפות.
כלכלת בריטניה אמנם הפגינה עמידות יחסית מאז משאל העם ביוני, אך עדיין יש פרשנים שחוזים האטה בממלכה ועלייה באינפלציה. כך למשל ריצ'רד פרייס, מרצה לכלכלה בלונדון ביזנס סקול, מאמין שכלכלת גוש היורו תפגין התאוששות מסוימת, אך צפויות בעיות לכלכלה הבריטית. "המצב של כולנו, גם בבריטניה וגם ב-27 המדינות שיישארו באיחוד, יהיה גרוע יותר. אין דרך להימנע מהזעזועים, מהזעזועים השלילים שינבעו מפירוק קשרי המסחר וההשקעות", אמר בראיון ל-CNBC. "אני חושב שלקראת סוף השנה יעמוד הבנק המרכזי של אנגליה בפני בחירה לא פשוטה, כי הצריכה הפרטית צפויה להאט, ההשקעות יקפאו והאינפלציה תעלה".