מרד בלוס אנג'לס: ראש העיר יגן על המהגרים מטראמפ
אריק גארסטי הרחיב תקנות קיימות שמונעות משוטרים לברר את המעמד של מהגרים ואלה יחולו מעתה על כלל עובדי העירייה. 66 ערים בארה"ב קיימו יום סולידריות למען מהגרים לא חוקיים
ראש עיריית לוס אנג'לס אריק גארסטי חתם שלשום על תקנה האוסרת על עובדי מוסדות העירייה לשתף פעולה עם רשויות ההגירה הפדרליות. במקביל הוא הדריך את השוטרים המוצבים בנמלים ובשדות התעופה להימנע מבדיקת מעמדם החוקי של מהגרים - על כך דיווח "הוול סטריט ג'ורנל".
- דיווח: ארה"ב שוקלת להפריד בין נשים לילדים החוצים באופן בלתי חוקי את הגבול עם מקסיקו
- אורחי הכבוד של טראמפ בקונגרס: קורבנות אלימות של מהגרים
בעוד משטרת לוס אנג'לס מחזיקה שנים רבות במדיניות לפיה אין לשאול תושבים לגבי מעמדם, הנוהל הזה הורחב עתה ביוזמת גארסטי למחלקת הכבאות של העיר ולמשטרת נמל התעופה של לוס אנג'לס.
"העיר לוס אנג'לס לא שואלת שאלות לגבי מוצאך ושפתך או דתך. בכוחנו לשמור על ביטחון כולם", אמר גארסטי.
התקנות החדשות הן האחרונות בשורה של מהלכים שנעזר בהם ראש העיר הדמוקרטי כדי להלחם במדיניות האנטי־הגירה של הנשיא דונלד טראמפ. קציני משטרה וראשי עיר דמוקרטים במקומות אחרים בארה"ב חזרו ואמרו כי יש לבצע הפרדה בין החובות החלות על שוטרים עירוניים לבין אלה החלות על רשויות ההגירה הפדרליות, במטרה לטפח יחסי אמון בין המשטרה למהגרים. תגובתו של טראמפ לכך היתה כי הדבר יוביל לפגיעה בחוק.
היוזמה של גארסטי מתבצעת במקביל לניסיונות של ממשל טראמפ לקדם סנקציות כלכליות נגד ערים בארה"ב שהגדירו עצמן ערי מקלט, כאשר בערים ברחבי קליפורניה שוקלים המחוקקים לעגן בחוק את הגדרת הערים הללו. במקביל הגישה סן פרנסיסקו תביעה בעקבות הנחיית טראמפ לבטל מימון פדרלי לערים שאינן מסגירות מהגרים לא חוקיים.
במעמד החתימה על התקנות החדשות אמר גארסטי, כי על עובדי עיריית לוס אנגל'ס "לטפח סביבה מסבירת פנים עבור כלל הציבור, ללא כל קשר למעמדם כמהגרים". עוד הדגיש כי "איש בלוס אנג'לס לא צריך לחיות בפחד שיוציאו אותו מביתו או יפרידו אותו ממשפחתו".
ארגוני מהגרים ופעילים למען זכויות אדם חזרו ודרשו מגארסטי, שנבחר לקדנציה שניה בחודש שעבר, לאמץ את המונח עיר מקלט עבור לוס אנג'לס ולנקוט צעדים נוספים כדי להגן על אוכלוסיית המהגרים של העיר.
בתוך כך הוביל שלשום גארסטי ביחד עם ראשי העיר של אנהיים, פרובידנס וסיאטל יום סולידריות למען המהגרים. זאת לאחר שחברו בינואר ליוזמה משותפת לפעול להגנת כ־12 מיליון המהגרים הלא־חוקיים החיים בארה"ב. ביום הסולידריות השתתפו ראשי ערים מ־66 ערים ברחבי המדינה שחתמו על הצהרת כוונות מיוחדת. בערים השונות קיימו ראשי ערים אירועים לכבוד יום המהגרים בהשתתפות תושבים מקומיים, מנהיגים דתיים, אנשי עסקים וארגונים קהילתיים. "הגירה היא לב לבו של הסיפור האמריקאי", אמר גארסטי. "אנשים מכל מקום תרמו תרומה עצומה לרב־גוניות ועושר התרבותי שמאפיינים אותנו. וזה נכון במיוחד בלוס אנג'לס", ציין.
היוזמה לא כללה ראשי עיר דמוקרטים בלבד. כך, למשל, הצטרף ליום הסולידריות שיין במיס, ראש העיר הרפובליקני של גרישאם, אורגון. "אי אפשר לצפות מגורמי החוק המקומיים לשמש כזרוע של הממשל הפדרלי בעניין הזה", הדגיש.