מארק קרני מזהיר את מנהיגי ה-G20 ממשבר כלכלי עולמי נוסף
במהלך הפסגה הנערכת בבאדן באדן בגרמניה קרא נגיד הבנק המרכזי הבריטי לאמץ שורה של רפורמות פיננסיות כדי למנוע את המשבר העולמי הבא. במקביל מניסוח ההצהרה הסופית של הפסגה הושמטה התייחסות לסוגיית האקלים, נוכח התנגדות ארה"ב, סין וערב הסעודית
פסגת הG20 המתקיימת במהלך סוף השבוע בעיר באדן באדן שגרמניה מעוררת מחלוקות כבר ביומה הראשון. לפי שעה, נראה כי שרי האוצר והנגידים של 20 המדינות המתועשות ישמיטו מהנוסח הסופי של הפסגה התייחסות כלשהי לסוגיית שינוי האקלים, זאת חרף מאמצים ניכרים שמשקיעה גרמניה המארחת באזכור הנושא במסמך המסכם. במקביל קורא נגיד הבנק המרכזי של בריטניה מארק קרני למנהיגי ה-G20 לאמץ שורה של רפורמות פיננסיות על מנת להבטיח יציבות שתמנע משבר כלכלי עולמי בהיקף דומה לזה שנרשם ב-2008.
- היום: מפגש פסגה ראשון בין טראמפ למרקל - איך הוא ייגמר?
- טראמפ מקצץ בתמריצים למאבק בשינוי אקלים אבל נהנה מהם כיזם
- חברות ענק בארה"ב לטראמפ: "אסור לבטל את הסכם האקלים"
גורמים המקורבים לשיחות אמרו היום כי גרמניה ניסתה לנצל את העובדה שהיא מכהנת כנשיאת ה-G20 על מנת לקדם את סוגיית שינויי האקלים, אולם מאמציה העלו חרס בעקבות התנגדות עיקשת מצד כמה מדינות, ובהן ארה"ב, סין, הודו וערב הסעודית. "ייתכן שישנה דרך להתגבר על המחלוקת היום, בלי להזכיר את סוגיית האקלים בתזכיר", אמר שר האוצר הצרפתי מישל סאפין לכתבים. "זה שלא נזכיר את הנושא במסמך הסופי ש
ל הפסגה לא אומר שאנו לא מדברים עליו. נכון, יש קשיים ויש אי הסכמות, ועלינו לעבוד עליהם בחודשים הקרובים".
מוקדם יותר היום התרה נגיד הבנק המרכזי של אנגליה מרק קרני במנהיגי ה-G20 לאמץ שורה של רפורמות פיננסיות: "אם קובעי המדיניות לא ינקטו צעדי מנע עלול להתרחש משבר פיננסי עולמי נוסף", הזהיר קרני. לדבריו, יש למצוא כלים על מנת להתמודד עם "בנקאות הצללים", המתרחשת הרחק מעיני הרגולטורים ,ועם המסחר עתיר הסיכון בנגזרות.
במכתב למנהיגי ה-G20 הזהיר קרני מפני אובדן האמון בסקטור הפיננסי, בשל שורת השערוריות שבהן היה מעורב בשנים האחרונות. הוא ציין כי הוועדה ליציבות פיננסית שבראשה הוא עומד, נוקטת צעדים להגברת היציבות ומבקשת לחזק את הקוד האתיים בתעשיית הפיננסים כולה.
במהלך הוועידה, פרסם גוש היורו את הגירעון המסחרי הראשון שלו זה שנים. על פי הנתונים, היבוא של גוש היורו הסתכם בינואר ב-164.5 מיליארד יורו לעומת הייצור שהסתכם ב-163.9 מיליארד יורו - גירעון של 600 מיליון יורו, הראשון של גוש היורו מאז ינואר 2014.
בתוך כך, החלו שרי האוצר של ה-G20 לנסח הצהרה משותפת בדבר הסחר החופשי. שר האוצר הגרמני וולפגנג שוובל אמר לכתבים כי ישנם מספר "עמדות הגיוניות" בקרב הנציגים לגבי הסוגייה: " אני לא יודע מהו הניסוח המדויק אולם אף אחד לא העלה את עניין מכסי המגן עד כה ואני לא מאמין שנאלץ להתמודד עם העניין יותר מדי. אנו מנסים למצוא את הנוסח הנכון ואת האופן לנסח את מידת הפתיחות שצריכה להפגין מערכת הסחר הגלובלית".