צבע טרי, גרסת ההינדו: מהו סוד הקסם של פסטיבל "הולי" בהודו?
הפסטיבל, שמסמל את ניצחון הטוב על הרע, הוא חלק מחגיגות חג ההינדו שמקורו בהודו ונפאל, אבל בשנים האחרונות הפך פופולארי ונחגג גם באירופה וארה"ב. צפו בתמונות
- אלה יעדי התיירות הזולים ביותר של 2017
- ללכת על העננים: גשר זכוכית "בלתי נראה" ייבנה בסין
- פורטוגל - היעד התיירותי הטוב ביותר ל-2016
פסטיבל הולי מכונה גם פסטיבל הצבעים, זאת מכיוון שלפי המסורת החוגגים מורחים אחד על השני אבקות צבעים ורוקדים ספוגים במים בשל השימוש בבלוני מים ורובי מים.
מדובר אמנם בפסטיבל החוגג חג דתי, אך הוא פתוח בפני כולם. המארגנים מאמינים שהאבקה הצבעונית משכרת את האנשים כך שלדת ולמעמד החברתי שלהם אין חשיבות יותר.
יום לאחר חגיגות הצבע, תושבי הודו מתנקים ומארחים ומתארחים אצל חברים ומשפחה. החוגגים מחליפים ביניהם מנות חג מסורתיות ומתוקות, המשתנות בהתאם לאזור במדינה. כך למשל בצפון הודו אחת ממנות החג המסורתיות היא Thandai, משקה חלב מתובל. מנה מקובלת נוספת היא gujiyas, מאפה מתוק.
אחד האירועים המרכזיים של החג מתרחש בכפר ברסאנה בהודו. יום לפני החג מגיעים למקום גברים מכפר שכן והנשים מקבלות את פניהם בשפיכת צבע ומבריחות אותם במקלות. הגברים שנתפסים נדרשים לרקוד להנאת הקהל.
המקור של החג הוא עתיק, ולפי האגדה קשור לאל וישנו ולניצחונו על שד בשם Hiranyakashipu. החג נחגג בהודו בכל שנה בירח המלא האחרון של החורף, ולכן התאריך משתנה מעט משנה לשנה. הפעם הוא נחגג ב-13 במרץ.
על אף שמדובר בפסטיבל שמקורו בהודו ובנפאל, בשנים האחרונות האירוע הפך כל כך פופולארי שהוא נחגג גם מחוץ לדרום אסיה, באירופה ואפילו בארה"ב.