סטנלי פישר: "אף אחד לא יודע מה תהיה המדיניות הפיסקלית של טראמפ"
בנאום בפני כלכלנים לא היסס סגן יו"ר הפד להסתיר את העמימות בקרב מקבלי ההחלטות בארה"ב ביחס למדיניות טראמפ: "קיימת חוסר ודאות רבה". ביחס לביטול חוק דוד-פרנק אמר פישר: "אני מקווה שהוא לא יבוטל באופן גורף"
סגן יו"ר הפד סטנלי פישר לא מסתיר את חוסר הוודאות הקיימת בקרב מקבלי ההחלטות בארה"ב ביחס למדיניות הכלכלית של ממשל טראמפ. בנאום שנשא היום בוועידת Warwick Economics אמר פישר כי קיימת "חוסר ודאות משמעותית" מה תהיה המדיניות הפיסקלית של ממשל טראמפ, אך הפד יהיה נוקשה בעמידה ביעדיו - השגת תעסוקה מלאה בארה"ב ועמידה ביעד של 2% אינפלציה.
- פישר: "העלאת הריבית תתבצע בקצב איטי, אך יהיו מהמורות בדרך"
- פישר מכין את הקרקע: "אם הריבית תישאר נמוכה, ארה"ב עלולה לגלוש לשפל עמוק ומתמשך"
- פישר: "שוק העבודה מתקרב למספרים של 'כלכלת זהבה ושלושת הדובים'"
במהלך נאומו אמר פישר גם כי הוא סבור שחוק "דוד פרנק" לא יבוטל באופן גורף וכי הוא מקווה שדרישות ההון מהבנקים לא יופחתו במסגרת המהלך במידה משמעותית.
"יש חוסר ודאות רבה מה באמת הולך לקרות, אני לא חושב שמישהו יודע בדיוק. זה תהליך שמשלב גם את פקידי הממשל וגם את הקונגרס בעיצוב המדיניות הפיסקלית", אמר פישר בתשובה לשאלה שהופנתה אליו מהקהל.
"נכון לעכשיו אנחנו צועדים בדיוק לפי מה שאנחנו רואים כאחריות שלנו לפי החוק, שמירה על תעסוקה מלאה ועמידה ביעד של 2% אינפלציה", אמר פישר. ביחס לביטול חוק דוד-פרנק אמר פישר: "אני לא חושב שדוד פרנק כמכלול יבוטל, אך עשויות להיות לו כמה התאמות. הפחתה משמעותית של דרישות ההון תפחית את הבטיחות של ה'מערכת'. אני בוודאי מקווה שזה לא הולך לקרות".
חוק דוד-פרנק עבר בארה"ב ב-2010 לאחר המשבר הכלכלי של 2008 וכלל חקיקה שדרשה מהבנק לשמור על רמות גבוהות של הון. לדברי פישר, אותן "התאמות" לחוק דוד-פרנק עשויות לכלול דרישות פחות נוקשות מבנקים חברתיים.
פישר אמר את הדברין יום לאחר שדניאל טרולו, חבר במועצה המנהלת של הפד ומי שנתפס כמוציא לפועל של רפורמת דוד-פרנק, הודיע על התפטרותו - מהלך שעשוי להעניק דחיפה לתוכניות טראמפ להקל ברפורמות שנכנסו לתוקף אחרי המשבר הפיננסי.