מווספות איטלקיות ועד קממבר צרפתי: טראמפ מאיים להטיל מכס של 100% על 90 מוצרים מתוצרת האיחוד האירופי
המטרה הבאה של מדיניות הסחר של טראמפ עשויה להיות אירופה. ביום רביעי יערוך הנציג האמריקאי הבכיר לענייני סחר שימוע ציבורי על הטלת מסי יבוא בגובה 100% על עשרות מוצרים מתוצרת האיחוד
המטרה הבאה של מדיניות הסחר של הנשיא דונלד טראמפ עשויה להיות אירופה. ביום רביעי הבא יערוך הנציג האמריקאי הבכיר לענייני סחר, רוברט לייטייזר, שימוע ציבורי על הטלת מסי יבוא בגובה 100% על כ־90 מוצרים מתוצרת האיחוד האירופי. הדיון יתמקד בעיקר במוצרים חקלאיים מצרפת, איטליה וגרמניה. אבל, מוצרים נוספים שהטלת מכס עליהם נמצאת על הפרק הם אופנועים וקטנועים, שוקולד, חרדל, ערמונים ואפילו סיכות לשיער.
הממשל החדש בוושינגטון החליט לבדוק את האפשרות להטלת מכסי מגן על המוצרים בגלל סירוב של האיחוד האירופי לייבא מארה"ב בשר בקר שטופל בהורמונים. לובי החקלאים החזק בוושינגטון מפעיל על הממשל לחץ לפגוע משמעותית בייצוא החקלאי של אירופה לארה"ב. האיחוד האירופי נהנה מעודף של 136 מיליארד יורו במאזן המסחרי שלו עם ארה"ב, עובדה שהופכת אותו למטרה אטרקטיבית לנקיטת סנקציות כלכליות מצד וושינגטון.
הנציבות האירופית מסרה בהצהרה כי היא "עוקבת מקרוב אחר התהליכים בארה"ב". הסכסוך המסחרי בין האיחוד האירופי לארה"ב החל ב־1996. הסירוב של האיחוד לאפשר ייבוא בקר מטופל בהורמונים מארה"ב, הביא את הכלכלה הגדולה בעולם להגיש תלונה לבית הדין של ארגון הסחר העולמי, שהתיר לארה"ב להטיל על התוצרת האירופית מכסים שיפצו על אובדן ההכנסה מהחרם שהטיל האיחוד על הבקר האמריקאי. וושינגטון אכן עשתה זאת, והמכסים החדשים הורידו את יצוא המוצרים שעליהם הם הוטלו מ־130 מיליון דולר ב־1998 עד ל־15 מיליון דולר ב־2008. אבל, ב־2009 חתם ממשל אובמה על הסכם עם האיחוד האירופי, שבמסגרתו הוסרו הסנקציות האמריקאיות, כשבתמורה התיר האיחוד יבוא של עד 50 אלף טונות בשר בקר נטול הורמונים מארה"ב.