בצל הביקורת ביפן על שעות העבודה הרבות, יאהו יפן שוקלת סופ"ש של 3 ימים לעובדיה
כבר עכשיו החברה מאפשרת לעובדים לעבוד מהבית 5 פעמים בחודש; המנכ"ל: "המטרה שלנו היא להעלות את פריון העבודה, והפחתת השעות הנוספות היא אחת הדרכים לעשות זאת"
המהלך מגיע בעוד מתגברת הביקורת במדינה נגד התרבות השלטת בתאגידים ובחברות של שעות עבודה מרובות. "אנחנו לא מתייחסים לשבוע עבודה של 4 ימים כמטרה הסופית, אלא כאופציה שעומדת לפנינו", מסרה דוברת יאהו יפן מגומי יאגיטה לסוכנות בלומברג. "בכך שנאפשר לעובדים לקבוע את אופן העבודה שלהם, אנחנו מקווים שהעובדים יבחרו בסגנון שיאפשר להם להציג את הביצועים הטובים ביותר, וזאת על מנת שנוכל לעלות את פריון העבודה", הוסיפה.
נושא שעות העבודה עלה לסדר היום כשמוקדם יותר החודש נאלץ נשיא דנטסו, סוכנות הפרסום הגדולה במדינה להתפטר, זאת כתגובה להתאבדותה של עובדת בת 24 בשל עומס העבודה. בחברה הודיעו כי ינקטו בצעדים כדי להפחית את הלחץ, ביניהם כיבוי האורות במשרד אחרי השעה עשר בלילה.
במקביל, בחודש הבא מתכוונת הממשלה להשיק קמפיין שאמור לעודד חברות לאפשר לעובדים שלהן לצאת מוקדם ביום שישי האחרון בכל חודש, וזאת כדי שיוכלו לבלות יותר זמן עם המשפחה שלהם. ראש הממשלה שינזו אבה אף הקים ועדה מיוחדת שתפקידה למצוא דרכים להפחית את שעות העבודה השבועיות, להרחיב את כוח העבודה ולשפר את תנאי העבודה. הרפורמה המלאה צפויה להיחשף במרץ.
התופעה הפכה להיות כל כך שכיחה במדינה, שיש אפילו מילה ביפנית המתארת מוות כתוצאה מעומס עבודה – קארושי. על פי מחקר שהזמינה הממשלה, העובדים בקרוב לרבע מהחברות במדינה עובדים 80 שעות נוספות בחודש. דובר הממשלה יושיהידה סוגה מסר כי יפן צריכה "לסיים את הנורמה של שעות עבודה מאוחרות, כך שאנשים יוכלו לאזן את החיים שלהם עם גידול הילדים או טיפול בקשישים במשפחה".
יאהו יפן אינה החברה היחידה שנוקטת מטעם עצמה צעדים להקל על העובדים. נידק קורפ, יצרנית ציוד למכונות, הודיעה גם כן כי תבחן מחדש את נהלי העבודה שלה. לדברי המנכ"ל שיגנובו נאגאמורי, החברה מעסיקה רק עובדים מיומנים, ואי אפשר לצפות שיעבדו שעות ארוכות כל כך. "המטרה שלנו היא להעלות את פריון העבודה, והפחתת השעות הנוספות היא אחת הדרכים לעשות זאת", הסביר. "אבל אנחנו לא אומרים לעובדים שלנו שעליהם לצאת מוקדם, בכל זאת יש להם עבודה לעשות".