$
תעשייה ופיננסים

מפלט מהברקזיט: אירלנד תפתה את הבנקים הבריטים עם מס נמוך

עשרות מוסדות פיננסיים בסיטי שוקלים לעבור לאירלנד. שר האוצר האירי על הפיתוי העיקרי: "מס החברות לא ישתנה בעתיד הנראה לעין"

שירות כלכליסט 23:2126.12.16

מעל ל־100 חברות, רובן המכריע מוסדות פיננסיים ובנקים, בודקות את האפשרות להעביר את עסקיהן לאירלנד לאחר הברקזיט — כך על פי מרטין שנהאן, ראש הסוכנות האירית המופקדת על משיכת השקעות זרות לרפובליקה (IDA), שאמר את הדברים ל"גרדיאן". שנהאן הוסיף כי רוב החברות שמעוניינות לעבור לאירלנד ממוקמות כיום בסיטי של לונדון.

 

בעוד אירלנד תנסה להפיק את המירב מעזיבת בריטניה את האיחוד האירופי, אמר שנהאן, איש באירלנד אינו מעוניין כי הברקזיט יתממש.

 

אחת ממטרות ה־IDA היא ליצור 80 אלף משרות באירלנד עד 2019, רבות מהן בחברות אמריקאיות הצפויות להעביר את המטה האירופי שלהן מבריטניה לאירלנד. לפי שנהאן, ב־IDA לא חוששים ממשיכת השקעות אמריקאיות מאירלנד בעקבות כניסת דונלד טראמפ לבית הלבן. עוד אמר כי מס החברות הנמוך של אירלנד, העומד על 12.5% בלבד, הוא מרכיב מפתח במדיניות התקציבית במדינה וכי אין היא צפויה לשנותו. בנוסף, לאחר שבריטניה תעזוב את האיחוד האירופי, אירלנד תישאר המדינה היחידה דוברת האנגלית באיחוד, יתרון משמעותי עבור ה־IDA, במסגרת מאמציה למשוך חברות חדשות למדינה.

 

"אנחנו רואים עלייה עצומה בבקשות ובפעילות שלנו מסביב לעולם. לא רק בלונדון או בדבלין, אנחנו מקבלים פניות גם מאסיה, ארה"ב ובמיוחד מניו יורק", ציין שנהאן. "במגזר הפיננסים יודעים כי יצטרכו לשמור על גישה לשוק האירופי, וכי הם יזדקקו לאפשרות המשפטית לעשות זאת", הוסיף. "אירלנד היא יעד מועדף כי אנחנו דוברי אנגלית וקרובים לבריטניה".

 

HSBC בלונדון HSBC בלונדון צילום: בלומברג

שנהאן ציין עוד כי אינו חושש שטראמפ יציב מחסומים בפני חברות אמריקאיות שהמטה שלהן נמצא מחוץ לארה"ב. "חברות אמריקאיות ימשיכו לחפש שווקים חדשים ואת הכשרונות שנמצאים שם כדי לשמור על גישה לחדשנות ולמחקר שקיימים מחוץ לארה"ב. אני לא רואה שום תרחיש שבו זה לא יקרה", הוסיף, זאת על רקע איומיו של טראמפ לפרישת ארה"ב מהסכמי סחר.

 

שנהאן סבור כי מס החברות הנמוך של אירלנד יישמר, זאת למרות התנגחויות שאירעו בעת האחרונה עם הנציבות האירופית הנלחמת לגבות מסים נוספים מחברות זרות, באופן מיוחד מענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות.

 

"המשקיעים מייחסים חשיבות רבה לעובדה שאירלנד שומרת על יציבות. הם יודעים בדיוק מה הם מקבלים. גם מייקל נונאן, שר האוצר של אירלנד, מאשר כי לא יהיה שינוי במס בעתיד הנראה לעין, או אפילו בטווח הארוך", הדגיש.

 

בתוך כך דיווח ה"פייננשל טיימס" על ירידה חדה במחירי השכירות של דירות היוקרה בלונדון, ובמיוחד בשכונת צ'לסי היוקרתית. זאת בשל הירידה במספרם של הבנקאים הזרים, המהווים את רוב שוכרי דירות היוקרה בעיר. נוכחותם פחתה לאחר שחברות שירותים פיננסיים צמצמו את מספר הבכירים שהם שולחים ללונדון, בעקבות הצבעת הברקזיט. מנכ"ל סוכנות נדל"ן מלונדון ציין כי הביקושים למגורי יוקרה עבור רילוקיישן נחתכו במחצית במהלך השנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x