ממשלת הפיליפינים תקים בנק ייעודי לאזרחיה שעובדים בנכר
לנד בנק הממשלתי ירכוש בנק אחר ויסב אותו למטרה זו. אחרי הרכישה, שצפויה להסתיים במחצית השנייה של 2017, יקבלו אזרחים פיליפינים שעובדים מחוץ למדינה זכות ראשונים לרכישת שליש ממניותיו. הם ישתתפו גם בבחירת השם והלוגו
ממשלת הפיליפינים תקים בנק שיתמקד במתן שירות לאזרחי המדינה שעובדים במדינות אחרות. לפי דיווח בסוכנות הידיעות ניקיי, משרד האוצר הפיליפיני הודיע שהממשלה תרכוש את פוסטל סייבינגס בנק באמצעות לנד בנק שבבעלותה, ותסב אותו לבנק שישרת את הפיליפינים שעובדים מחוץ לגבולות המדינה.
העברת הבנק לידי הממשלה צפויה להסתיים עד לרבעון השלישי של 2017, ואז תנפיק הממשלה שליש ממניותיו בשווי 3 מיליארד פסו פיליפיני (60 מיליון דולר). העובדים הפיליפינים הזרים יקבלו זכות ראשונים לרכוש את המניות שיונפקו, וכך למעשה יחזיקו בבעלות חלקית על הבנק שנועד לשרת את צורכיהם.
"אנחנו מתכוונים לערוך שיחות חתך עם עובדים פיליפינים בכל העולם, וכך נוכל להחליט אילו שירותים עלינו להציע והיכן. נתייעץ איתם גם לגבי שמו של הבנק והלוגו שלו", אמר לניקיי נשיא לנד בנק אלכס בואנוונטורה.
בזמן תהליך הקמת הבנק, שנקרא לעת עתה בנק OFW (ר"ת של "עובדים פיליפינים מעבר לים"), ייפתח משרד זמני שלו בריאד, בירת סעודיה — המדינה שבה שוהים כרבע מהעובדים הפיליפינים מחוץ למולדתם. ג'ון לאונרד מונטרונה, רכז התאחדות העובדים הזרים הפיליפינים העולמית, בירך על היוזמה הממשלתית. "אם הבנק החדש יתמקד במימון יוזמות של עובדים אחרי שהם חזרו הביתה, מדובר בנקודת מפנה", הוא אמר לניקיי.
הרעיון של בנק מיוחד לעובדים הפיליפינים שמחוץ למדינה עלה לראשונה כבר לפני שנים, והקמת הבנק היתה אחת מהבטחות הבחירות של הנשיא רודריגו דוטרטה שהחל את כהונתו ביוני השנה. ג'רמיה אופיניאנו, מנהל המכון להגירה ופיתוח במנילה, בירת הפיליפינים, אמר שהבנק החדש יצטרך לבנות תשתית טכנולוגית מתקדמת כדי להפוך לשחקן משמעותי בשוק העברות התשלומים של עובדים זרים לארצות מוצאם.
לנד בנק הוא הבנק הרביעי בגודלו בפיליפינים לפי היקף נכסיו. הבנק שהוא מתעתד לרכוש כדי להופכו לבנק העובדים הזרים, פוסטל סייבינגס בנק, הוא בנק זעיר בקנה המידה של המדינה בת 101 מיליון התושבים, והוא מפעיל 30 סניפים בלבד.
לפי לשכת הסטטיסטיקה המרכזית של הפיליפינים, ב־2015 היו 2.4 מיליון אזרחים שעבדו מחוץ למדינה. קרוב ל־60% מהם עבדו במזרח התיכון, כשסעודיה היתה היעד העיקרי עבורם, ובה עבדו בשנה שעברה יותר מחצי מיליון פיליפינים. היעד השני בחשיבותו אחרי סעודיה היה איחוד האמירויות הערביות.