יו"ר קרן המטבע הורשעה ברשלנות אך צפויה להמשיך את כהונתה
בית משפט בפריז פסק כי כריסטין לגארד התרשלה כאשר אפשרה פיצוי בגובה 400 מיליון יורו מטעם ממשלת צרפת לאיש עסקים שנחשב באותה עת מקורב לנשיא סרקוזי. למרות ההרשעה לא יוטל עונש על לגארד, הנמצאת בתחילת כהונתה השנייה
יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לגארד (60) הורשעה היום בבית משפט בפריז ברשלנות הקשורה לפרשת פיצויים שאירעה במהלך כהונתה כשרת אוצר תחת ממשל ניקולא סרקוזי.
לגארד הואשמה בכך שלא מנעה הענקת פיצוי מופרז לאיש העסקים הצרפתי ברנאר טאפי (73), שנחשב כמקורב לסרקוזי. אף שהעונש על העבירה עשוי היה לעמוד על קנס של עד 15 אלף יורו (15,700 דולר) ועד שנת מאסר, השופט קבע שאין צורך להטיל עונש על לגארד, חרף ההרשעה. החלטתו זו עשויה להערכת פרשנים לאפשר ללגארד להמשיך ולכהן כיו"ר קרן המטבע עד לסיומה הרשמי של הקדנציה ב־2021.
לגארד לא נכחה במעמד ההרשעה, לאחר ששבה לוושינגטון מפריז. הכרעת הדין התקבלה בתום משפט שנמשך שבוע ימים, רובו בנוכחותה של לגארד, ואשר במהלכו הוסיפה וטענה לחפותה. פסק הדין הפתיע פרשנים, זאת לאחר שהתובע עצמו ביקש לזכות את לגארד בטענה לראיות "קלושות מאוד". זאת אחרי שיעץ מלכתחילה שלא להביא את המקרה בפני שופט.
כריסטין לגארד יו"ר קרן המטבע הבינלאומית משפט | צילום איי פי |
התביעה נגעה למחלוקת שהתעוררה בין טאפי לבין בנק קרדיט ליון סביב מכירת האחזקה שלו בחברת אדידס ב־1993. ב־2007 העבירה לגארד את הטיפול במחלוקת לוועדת גישור שפסקה כי יש להעניק לטאפי פיצוי בגובה 400 מיליון יורו מטעם ממשלת צרפת, אשר לה היתה אחזקה בבנק באותה עת. הטענה העיקרית נגד לגארד היתה כי הפיצוי הנדיב הוענק לטאפי הודות לקשריו עם סרקוזי, והיא הואשמה ברשלנות, מכיוון שלא מנעה את הפסיקה לטובתו. בתקשורת הצרפתית דיווחו כי טאפי ביקר בארמון האליזה 20 פעמים במהלך השנתיים הראשונות לכהונתו של סרקוזי.
היום פסק בית המשפט כי לגארד לא ביצעה כל עבירה בכך שנתנה אור ירוק לגישור, אך כי פעלה ברשלנות משום שלא ערערה נגד פסיקת המגשרים. לגארד טענה להגנתה ביום שישי כי פעלה בתום לב כאשר אישרה את תשלום הפיצויים והתקשתה להחניק את דמעותיה. "חמשת ימי הדיונים הללו הביאו לסופן חמש שנים קשות עבור בן זוגי, בני, אחי, שנכחו כולם באולם בית המשפט הזה", אמרה לביהמ"ש.
ב־2015 הורה בית המשפט לטאפי לשלם בחזרה את מלוא הכסף, כולל ריבית. טאפי נמצא כיום תחת הגנת פשיטת רגל ולא החזיר עדיין את כספי הפיצויים.
בפברואר החלה לגארד את כהונתה השנייה, לאחר שנבחרה לתפקיד ב־2011. לגארד היא האשה הראשונה שכיהנה כשרת אוצר בכלכלה של מדינת G8 והראשונה המכהנת כיו"ר קרן המטבע.
בפברואר השנה היא החלה את הכהונה השנייה כיו"ר הקרן, לאחר שנבחרה ב-2011 בפעם הראשונה במקומו של דומיניק שטראוס קאהן, שנאלץ להתפטר לאחר שהואשם באונס חדרנית מלון בניו יורק.