יפן: עלויות שיקום אסון פוקושימה הוכפלו ל-190 מיליארד דולר
הממשלה בטוקיו הודיעה כי פירוק הכורים הגרעיניים שניזוקו באסון בעקבות הצונאמי שהכה בחופי יפן ב-2011, יימשך ארבעה עשורים
- יפן: מים רדיואקטיביים זורמים מפוקושימה לים
- קרינה "פי 10 מיליון מהרגיל" באחד הכורים ביפן
- אסון, טבע: צ'רנוביל היא גן עדן
כמו כן, לפי הודעת הממשלה בטוקיו, יהיה צורך ב-12 טריליון ין לפירוק המתקנים המעורבים, שהופעלו בידי "טוקיו אלקטריקפאואר" (Tokyo Electric Power), מהלך הצפוי לארוך כארבעה עשורים. זהו יותר מפי שניים מהתחזית המקורית של 4.5 טריליון ין. עלותם של יחידות אחסון לרכיבים הנגועים בקרינה גרעינית יעלו 1.6 טריליון ין - 500 מיליארד ין יותר מהתחזית המקורית, לדברי המשרד.
"לעת עתה, אנו לא צופים לעלייה נוספת בעלויות, אולם התפתחויות נוספות וגורמים בלתי צפויים עלולים להביא לעלייה בהוצאות אלו. טכנולוגיות פירוק ותהליך ניקוי מהיר יותר יכולים להוזיל עלויות ועל כן חשוב שנשקיע בהם מאמץ", אמר שר הכלכלה, המסחר והתעשייה הירושיגהסקו.
אסון פוקישימה היה האסון הגרעיני הגדול בעולם, להוציא את אסון צ'רנוביל ב-1986, כששלושה כורים הותכו במתקן לאחר רעידת אדמה בעוצמה של 9 בסולם ריכטר, שהכתה ביפן במרץ 2011. רעידת האדמה הביאה לצונאמי שהרס חלקים נרחבים של קו החוף של יפן, ונחשול המים גרם להשבתת מנגנון הקירור של המתקן בפוקושימה. הפיצוצים שאירעו בשל ההיתוך הביאו לשחרור מאסיבי של קרינה רדיואקטיבית, שחייבה את פינויים של 160 אלף תושבים מהאזור. רבים לא יוכלו לשוב עוד לבתיהם.