אובמה: "אנחנו מפולגים משום שאנשים כבר לא מדברים אחד עם השני"
נשיא ארה"ב היוצא טוען כי הסיבה היא שאנשים פונים רק למקורות חדשותיים שמאשררים את הדעות הפוליטיות הקיימות שלהם
נשיא ארה"ב היוצא ברק אובמה אמר כי הוא חושש שהדרך בה אנשים נחשפים לחדשות עלולה להיות הגורם לפירוד הגובר במדינה.
"האתגר הגדול ביותר שיש לנו כרגע, לדעתי, לגבי הפירוד הזה הוא שהמדינה מקבלת את המידע שלה ממקורות שונים באופן מוחלט", אמר אובמה בריאיון למגזין ה"רולינג סטון" שפורסם מוקדם יותר השבוע.
אובמה טען כי השורש לבעיה היא שאנשים פונים רק למקורות חדשותיים שמאשררים את הדעות הפוליטיות הקיימות שלהם. "אנשים לא מדברים יותר זה עם זה; הם רק מתקיימים בספירות השונות שלהם", אמר הנשיא היוצא.
אובמה התייחס גם לסוגיית החדשות המזויפות - בעיה שהביאה את פייסבוק לחזית הביקורת הציבורית בעת הבחירות האחרונות. "בעידן האינטרנט בו אנחנו עדיין מוקירים את התקשורת החופשית ולא רוצים צנזורה על האינטרנט, זו בעיה קשה מאוד לפתרון", אמר.
בתחילת הפרשה דחה מארק צוקרברג את ההאשמות כי חדשות מזויפות שהופצו ברשת החברתית השפיעו על תוצאות הבחירות, אך מאוחר יותר הכריזה החברה על תוכניתה לחסום אתרים שמפיצים סיפורים שקריים מרשת הפרסום שלה בניסיון למנוע מהם לעשות רווח.
בחודש נובמבר אמר הנשיא כי החדשות המזויפות יצרו "ענן אבק של שטויות". מוקדם יותר בנובמבר, פרסם אתר באזפיד מחקר שהראה כי בימים שלפני הבחירות חדשות מזויפות בפייסבוק הפכו לוויראליות משמעותית יותר מאשר מקורות לגיטימיים לחדשות. אחד מהפתרונות שהציע אובמה לבעיה הוא ליצור מודלים עסקיים חדשים כדי למשוך קהל מגוון ורחב יותר וליצור דיאלוג כולל לגבי סוגיות בוערות, ולהפסיק לרדוף אחר כותרות בומבסטיות. "זה גורם לאנשים להגזים, או להגיד אמירות שנויות במחלוקת או להתפלש בשקרים ועלבונות מרושעים, בגלל שזה מה שמושך את הקוראים", אמר אובמה.