הבנקים משנים טון לגבי הברקזיט: "לונדון תישאר מרכז פיננסי חשוב"
ראשי הבנקים הגלובליים מרככים מעט את חששותיהם מעזיבת בריטניה את האיחוד וההשלכות שיהיו לכך על פעילותם במדינה
ראשי הבנקים הגלובליים מרככים את אזהרותיהם שהפרישה הקרובה של בריטניה מהאיחוד האירופי תצית הגירה המונית של עובדי הבנקים מאנגליה.
- מנהלת ההשקעות שתקעה את הברקזיט: "לא אפנה לבתי משפט באירופה"
- מנכ"ל מארקט טק, צ׳רלס באטלר: "למרות הברקזיט, לונדון פורחת"
- "הברקזיט לא ישנה את הרעב של אנשי עסקים בריטים לעבוד עם ישראל"
בקרב הבנקאים מתחזק הביטחון שראשת ממשלת בריטניה, תרזה מיי, תצליח להבטיח תקופת מעבר ממושכת שתאפשר להם להחליף בין חוקי הבנקאות הקיימים לתנאים שייקבעו עם האיחוד האירופי. כך על פי שני גורמים המקורבים לתוכניות המגירה של ארגוניהם. הדבר הביא להתבטאויות מדודות יותר מצד רבים מראשי התעשייה.
"גם UBS נוקטת גישה של 'להמתין ולראות' בנוגע לברקזיט. אין ספק שלונדון תישאר מרכז פיננסי חשוב. UBS תהיה שם", אמר יו"ר קבוצת UBS אקסל וובר בוועידה ביום רביעי בלונדון.
השינוי בטון, שהורגש גם בדבריהם של הבנקים ג'יי.פי מורגן וברקליס, מגיע לאחר שמיי פעלה להפיג חששות בתעשייה הפיננסית שממשלתה לא תילחם כדי להגן על התעשייה מפני השלכות הברקזיט עם תחילתן של השיחות בתחילת שנה הבאה. נגיד הבנק המרכזי של אנגליה, מארק קרני, אף קרא השבוע לתקופת מעבר ממושכת כדי לאפשר לבנקים להתאקלם לסביבה החדשה.
"אף אחד לא רוצה לקבל החלטה גרועה בגלל חיפזון, נוכח אי הוודאות השוררת", אמר לבלומברג דניאל פינטו, ראש חטיבת בנקאות והשקעות עסקיות. "עלינו להיות נכונים לבצע החלטות מחייבות ברגע שיהיה לנו מושג ברור מה הולך לקרות".
בתוך כך, הבנקים ממשיכים עם זאת, להתכונן לרע מכל - איבוד יכולתם למכור שירותים בחופשיות באיחוד האירופי מתוך לונדון, עם תום התקופה של השנתיים שהוקצבו לדיוני הברקזיט. הבנקים מתכוננים לאפשרות שיצטרכו להתחיל להעביר עובדים אל מחוץ לבריטניה בתוך שבועות ספורים מהחלת סעיף 50, המתוכנן למרץ, בעוד שמיי תיאלץ לנסות ולשכנע את עמיתיה באיחוד האירופי להסכים לתקופת מעבר.