עסקת AT&T-טיים וורנר: הפוליטיקאים בארה"ב עושים שרירים
דונלד טראמפ מיהר להצהיר כי אם יזכה בבחירות יעצור את עסקת הענק; טים קיין, המועמד הדמוקרטי לתפקיד סגן הנשיא: הרכישה מעלה סימני שאלה בתחום ההגבלים העסקיים; גם בסנאט מסתייגים; מומחים: משרד המשפטים יאשר את העסקה
העסקה במסגרתה תרכוש AT&T את טיים וורנר תמורת 85.4 מיליארד דולר, עליה הוכרז אמש, מעלה סימני שאלה בתחום ההגבלים העסקיים - כך סבור טים קיין, המועמד הדמוקרטי לתפקיד סגן הנשיא.
- הוכרזה עסקת השנה בארה"ב: AT&T תרכוש את טיים וורנר ב-85.4 מיליארד דולר
- טיים וורנר תתחזק בשוק הפרסום, AT&T תגוון את מקורות ההכנסה
- אחד המרוויחים הגדולים מרכישת טיים וורנר: הישראלי-אמריקאי אביב נבו
לדברי קיין, מחוקקים ורגולטורים ייאלצו לבחון את העסקה, שצפויה ליצור ענקית בתחום התקשורת והמדיה, ולבחון האם היא צפויה לפגוע בתחרות.
"אני תומך בתחרות", אמר קיין בראיון ל-NBC. "הקטנת הריכוזיות היא דבר מועיל, בעיקר בתחום המדיה".
קיין אמר כי הילארי קלינטון, המועמדת הדמוקרטית לנשיאות, עדיין לא בחנה את פרטי העסקה. ממטה קלינטון לא נמסרה תגובה.
המועמד הרפובליקאי לנשיאות, דונלד טראמפ, אמר אתמול כי הוא צפוי לחסום את העסקה אם ייבחר לנשיא. "היא תביא לכך שיותר מדי כוח יתרכז בידי מספר מועט של אנשים", אמר טראמפ, שמאשים את התקשורת כי היא מוטה לטובת קלינטון.
יצוין כי הסמכות לעצור את העסקה - שהיא הגדולה ביותר בהיקפה השנה - נתונה בידי משרד המשפטים האמריקאי, ולא בידי הנשיא.
הסנאטור הרפובליקאי מייק לי, העומד בראשות תת הוועדה להגבלים עסקיים בסנאט, וסגניתו, איימי קלובצ'ר הדמוקרטית, מסרו כי "אנו בוחנים בקפידה עסקאות בתחום התוכן, כדי לוודא שהצרכנים לא נפגעים. רכישת טיים וורנר בידי AT&T מעלה סוגיות מהותיות בתחום ההגבלים העסקיים, ותת-הוועדה תבחן אותן לעומק".
הסנאטור הדמוקרטי אל פראנקן אמר כי הוא מתייחס בספקנות למיזוגי ענק בתחום המדיה, מאשר שהם עשויים להוביל לעלייה בהוצאות הצרכנים, לירידה בהיצע התוכן - ואף להרעה בטיב השירות.
למרות דברים אלה, מומחים סבורים כי הרשויות בארה"ב לא יחסמו את העסקה. "משרד המשפטים יבחן את הרכישה, אבל לא יסכל אותה", אמר ל"רויטרס" דארן בוש, מומחה להגבלים עסקיים מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת יוסטון.
רכישת טיים וורנר תעניק ל- AT&T מגוון רשתות טלוויזיה, בהן HBO, ערוץ הסרטים המצוירים Cartoon Network ורשת החדשות CNN, אותן תוכל להציע למיליוני המנויים הקיימים לשירותי האינטרנט שלה. AT&T כבר נחשבת לחברת ערוצי הטלוויזיה בתשלום הגדולה בארה"ב, הודות לרכישתה בשנה שעברה את DirecTV ב-48.5 מיליארד דולר.
ההצעה לרכישת טיים וורנר היא חלק ממאמציו של סטיבנסון להפיכתה של AT&T לענקית מדיה ובידור. מוקדם יותר השנה הגישה החברה הצעת רכש לרשת סטארז (Starz), אולם הפסידה בסופו של דבר לליונסגייט, ששילמה עבור הרשת 4.4 מיליארד דולר.
מנכ"ל AT&T, רנדל סטיבנסון, אמר אמש כי הוא סבור שהרגולטורים יאשרו את העסקה - שלטענתו לא מהווה פגיעה בתחרות.