איפה המשטרה? המדינות בהן הפשע המאורגן חוגג
הפורום הכלכלי העולמי פרסם את מדד הפשיעה המאורגנת; בעשירייה הראשונה נמצאות גם צרפת, גרמניה וארה"ב; ומה עם ישראל?
הפורום הכלכלי העולמי (WEF) פרסם היום (ב') את דירוג התחרותיות הגלובלית השנתי, בו מדורגות מדינות העולם על פי שורה של קריטריונים כלכליים, חברתיים ומוסדיים. אחת מהקטגוריות המעניינות בסקר הוא שיעור הפשיעה המאורגנת. בקטגוריה זו כלולות פעילויות פשע כגון סחיטה, מסחר בלתי חוקי, גניבה, אלימות ונזקי רכוש. כל אלו נחשבים גורמים המעכבים את הצמיחה וההתנהלות במדינה.
- תוך 3 שעות: חברי ארגון פשע ביפן גנבו 13 מיליון דולר מכספומטים
- ביהמ"ש באיטליה קבע: מותר לגנוב אוכל
- תחקיר AP: ארגוני פשע מישראל מלבינים כספים בסין
אתר "ביזנס אינסיידר" דירג את מדינות ה-OECD, גוש המדינות המפותחות, שקיבלו את הדירוג הגרוע ביותר בסקר. כל 35 המדינות בארגון הן דמוקרטיות עם כלכלות מעורבות או כלכלות שוק, והן נכללות ב"מועדון" המדינות העשירות בעולם. בדירוג שלמטה, ככל שהציון נמוך יותר כך גבוהה יותר שליטת הפשע המאורגן בכלכלת אותה מדינה.
אלה המדינות הגרועות ביותר במונחי פשע מאורגן:
11. יוון
ציון מדד הפשע המאורגן: 5.1
תעשיית הספנות העצומה של המדינה וקרבתה לאסיה מייצרות הזדמנויות רבות להברחת מוצרים.
10. צרפת
ציון מדד הפשע המאורגן: 5.1
צרפת היא גרועה במיוחד בהשוואה למדינות האירופיות המובילות ב-OECD כגון ספרד, בריטניה וגרמניה. המאפיה הקורסיקאנית במדינה הייתה בעבר שחקנית משמעותית בפעילות הברחת הרואין לארה"ב, שכונתה "הקשר הצרפתי".
9. ישראל
ציון מדד הפשע המאורגן: 5.1
שחקני מפתח בפשע מאורגן בישראל, זאב רוזנשטיין ויצחק אברג'יל, אמנם הוסגרו לרשויות הישראליות על-ידי ארה"ב, אך ניסיונות החיסול חוזרים ונשנים, גם במחיר של פגיעה בחפים מפשע.
8. גרמניה
ציון מדד הפשע המאורגן: 5.0
הפשע המאורגן מתחיל להיות נפוץ יותר ויותר במדינה. במסגרתו, ישנן חששות שהארגונים מגייסים חברים מבין המוני המהגרים שהגיעו למדינה, והופכים אותם לסוחרי ולבלדרי סמים.
7. דרום קוריאה
ציון מדד הפשע המאורגן: 4.9
כנופיות, המוכרות בשם "קאנגפיי", פועלות ברחבי המדינה. בדומה ל"יאקוזה" היפנית, מתהדרים חבריהן בקעקועים המזהים אותם עם הארגונים שבהם הם חברים.
6. ארה"ב
ציון מדד הפשע המאורגן: 4.9
מיקומה של ארה"ב בדירוג הורע מעט, וזאת על אף שכוחה של המאפיה האיטלקית נחלש מאד בשנים האחרונות עם הבאתם למשפט ולמאסר של רוב מנהיגי משפחות הפשע במדינה.
5. סלובקיה
ציון מדד הפשע המאורגן: 4.9
המדינה, הסובלת מבעיית פשע מאורגן, הדליפה לאחרונה בטעות 3 רשימות ובהן גורמים המעורבים בפשע מאורגן.
4. טורקיה
ציון מדד הפשע המאורגן: 4.8
טורקיה היא שער לאירופה ולכן משמשת כנתיב צפוי להברחות סמים מהמזרח. המאפיה הטורקית, שלה נוכחות גם בלונדון, מנצלת יתרון זה.
3. הונגריה
ציון מדד הפשע המאורגן: 4.6
כמו מדינות קומוניסטיות לשעבר אחרות, הונגריה רשמה זינוק בפשיעה המאורגנת מאז שנות ה-90, אז ניצלו הכנופיות את נפילת המשטר הסובייטי ואת התוהו ובוהו שהגיע אחריו לביסוס מעמדם.
2. איטליה
ציון מדד הפשע המאורגן: 3.5
איטליה, ערש המאפיה, היא בכל מובן המדינה הגרועה ביותר מבין מדינות אירופה במונחי פשע מאורגן. היא מדורגת במקום ה-122 מתוך 138 מדינות.
1. מקסיקו
ציון מדד הפשע המאורגן: 2.6
קרטלי הפשע רבי הכוח והאכזריים במדינה הביאו את מקסיקו אל סף מלחמת אזרחים. רק הונדורס, ונצואלה ואל סלבדור מדורגות נמוך ממקסיקו במדד הבטיחות הכללי.