בכיר בבנק האירופי המרכזי: "דויטשה לא ירסק את כלכלת גוש היורו"
חבר במועצה המנהלת של הבנק: "אנו לא עומדים בפני סכנה מערכתית"; הוא הכחיש את הדיווחים כי הבנק צפוי לצמצם את התוכנית לרכישת הנכסים
דויטשה בנק, הנמצא בעיצומו של מאבק הישרדות, לא יגרום להתרסקות כלכלת גוש היורו. כך אמר חבר במועצה המנהלת של הבנק המרכזי של אירופה. דבריו הוסיפו מידה של רוגע לפרשה המציתה חששות כבדים לגבי יכולתה של היבשת להתמודד עם המאבק של הבנק הגדול בגרמניה.
- דויטשה בנק: גדול מכדי ליפול, אבל לא מכדי להפיל
- "לדרישות ארה"ב מדויטשה בנק יש מאפיינים של מלחמה כלכלית"
- קטאר הפסידה 1.1 מיליארד יורו בשל הטלטלה בדויטשה בנק
"איני סבור שהבעיות הקשורות לאחד מהבנקים יכולים להשפיע על היציבות הפיננסית הכללית", אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" ויטאס ואסיליוסקאס, ראש הבנק המרכזי של ליטא. המדינה הבלטית הקטנה משתמשת ביורו מאז 2015, ולכן יש לה נציג במועצה המנהלת של 25 המדינות, האמונה על המדיניות המוניטרית בגוש היורו. "איני סבור שאנו עומדים בפני סכנה מערכתית", אמר בראיון בשולי הוועידה השנתית.
דברים אלו נאמרו על רקע ניסיונות בהולים מצד בכירי ממשל, בנקאים וראשי כלכלה, למצוא דרכים להרגיע את חששות המשקיעים לגבי עתידו של הבנק הגרמני, הצפוי לספוג קנס של מיליארדי דולרים מצד משרד המשפטים האמריקאי. האנליסטים מודאגים שאם ייאלץ הבנק לשלם את מלוא סכום הקנס - 14 מיליארד דולר - יצטמצמו רזרבות ההון שלו לרמות ומסוכנות, והוא יצטרך לבקש חילוץ מצד ממשלת גרמניה. הבנק מצידו מסר שהדאגות לגבי עתידו מופרזות.
ואסיליוסקאס לא שפך אור על הצעדים שהבנק המרכזי של אירופה צפוי לנקוט באסיפות הבאות שלו, אך הדגיש כי המועצה המנהלת לא דנה על האופן שבו הוא יסיים את תוכנית ההקלה הכמותית שלו, שכללה רכישת נכסים בהיקף של 80 מיליארד יורו (90 מיליארד דולר). מוקדם יותר השבוע דיווחה סוכנות בלומברג שמצטייר קונצנזוס בבנק המרכזי של אירופה לגבי צמצום הדרגתי של התוכנית.