ראש ממשלת צרפת מבטיח לסגור את ה"ג'ונגל" בקאלה
פרנסואה הולנד התחייב לפזר את 9,000 הפליטים המתגוררים במקום במרכזי קליטה במדינה. "איננו יכולים שיהיו מחנות מסוג זה בצרפת",
נשיא צרפת פרנסואה הולנד אישר אתמול את התכניות לסגור את מחנה הפליטים בקאלה, בטענה שהתנאים בו "לא מקובלים" ו"קשים במיוחד". המחנה, שזכה בשל התנאים הללו לכינוי ה"ג'ונגל", הפך לסמל לכישלון של הממשלה להתמודד עם משבר הפליטים.
הולנד, שמתוכנן לבקר בקאלה מחר, אמר בשבת בעת ביקור במרכז קליטה של פליטים בעיר טור כי "איננו יכולים שיהיו לנו מחנות מסוג זה בצרפת". הוא הוסיף שהמדינה חייבת להראות שהיא "מסוגלת להתנהג בכבוד, באנושיות ובאחריות". לדבריו, התקווה היא שהרשויות יצליחו למקם מחדש בשבועות הקרובים בסביבות 9,000 פליטים במרכזי קליטה ברחבי המדינה. כשבכל אחד מהמרכזים הללו אמורים לשהות בין 40־50 פליטים לתקופה של עד 4 חודשים, בזמן שהרשויות עוברות על הבקשות המקלט שלהם. הולנד הדגיש כי מהגרים שלא יזכו למקלט מדיני יגורשו. מחצית ממחנה קאלה כבר פורק במרץ, אך המאמצים של הרשויות לא צלחו ומאז מספר הפליטים השוהים בו הוכפל ועומד כעת על מעל 9,000. הסגירה הסופית אמורה לקרות עד סוף השנה הנוכחית, אך הממשלה לא סיפקה עדיין לוח זמנים מפורט.
עם זאת, התכנית לפזר את הפליטים ברחבי המדינה ספגה כבר ביקורות נזעמות, בעיקר מקרב תומכי מפלגת החזית הלאומית הימנית קיצונית שבראשה עומדת מארי לה פן, שאף מתחזקת לקראת הבחירות לנשיאות שיתקיימו בשנה הבאה. הולנד הגיב לביקורת הזו בצורה עקיפה כשטען שגרמניה השכנה הכניסה מעל מיליון פליטים לעומת 9,000 הפליטים שבקאלה.
ההודעה על הפינוי המתוכנן יצרה לחץ גם בקרב דיירי המחנה עצמו. עיתון ה"גרדיאן" הבריטי דיווח כי הילדים הרבים המתגוררים במקום הפגינו סימנים של "היסטריה", וחלקם העדיפו להסתכן ולהסתנן למשאיות שנכנסות לנמל, זאת מחשש שהסיכוי שלהם לעבור לבריטניה מתמוסס. "הילדים מוכנים לנקוט ביותר סיכונים. הם יוצאים בלילות מתוך חשש שזה יילקח מהם", מסרה לעיתון אינקה סורל, שעובדת במרכז הלא רשמי לילדים ולנשים במחנה. "יש פאניקה ממשית". על פי נתונים שאסף ארגון הצדקה הבריטי helprefugees התגוררו ביולי במחנה 761 ילדים, מתוכם 608 לבד בלי הורים.
בתוך כך, צרפת הייתה יכולה לנשום לרווחה ביום שישי. על פי נתוני מדד PMI למגזרי השירותים והייצור בגוש היורו לחודש ספטמבר, נתוני הכלכלה הצרפתית עקפו את גרמניה לראשונה מאז 2012. המדד המשולב בצרפת עמד על רמה של 53.3 נקודות, עלייה לעומת רמה של 51.9 נקודות שנרשמה בחודש שעבר, זאת בעוד שבגרמניה נרשמה רמה של 52.7, ירידה מ־53.3 באוגוסט. עבור גוש היורו כולו נרשמה רמה של 52.6 נקודות. באופן כללי קריאה מעל 50 מצביעה על התרחבות המגזרים.