סינגפור - הכי טובה לאזרחים זרים: "שיפרנו את איכות חיינו"
כך קובע הדירוג השנתי של בדירוג השנתי של HSBC. כ-30% מהעובדים הזרים בסינגפור מרוויחים מעל 200 אלף דולר בשנה; שבדיה הוכתרה כמקום הטוב ביותר לגדל בו ילדים, ושוויץ מציעה את השכר הגבוה ביותר
הדירוג, המתפרסם זו השנה התשיעית, מתבסס על ראיונות עם כ-27 אלף אנשים שגרים כיום במדינה שאינה ארץ המוצא שלהם. הנשאלים מתגוררים ב-190 מדינות ברחבי העולם, כשרק 45 מדינות נכנסו לדירוג הסופי. כל מדינה קיבלה ניקוד בשלוש קטגוריות עיקריות: כלכלה, חוויה ומשפחה, שמכסות נושאים הנוגעים לקריירות, הרווחה הפיננסית ואיכות החיים של מהגרי העבודה במדינות שונות.
בסינגפור חוסכים יותר
סינגפור זכתה בבכורה לאחר שמרבית הנשאלים הודו כי לאחר המעבר חל שיפור באיכות החיים שלהם. מעל 60% מהנשאלים אמרו שהרוויחו בה יותר מכפי שהרוויחו במולדת שלהם. שיעור דומה של נשאלים אמר כי הוא חוסך שם יותר, בעוד ש-73% הביעו ביטחון בבריאות הכלכלה המקומית, ו-58% מאמינים שסינגפור היא מקום טוב להקים בה עסק.
מלבד סינגפור, שזכתה בדירוג הכללי, שבדיה הוכתרה כמקום הטוב ביותר לגדל בו ילדים, ושוויץ מציעה את השכר הגבוה ביותר: בסביבות 30% מהעובדים הזרים במדינה הודו כי הם מרוויחים מעל 200 אלף דולר. הודות לכך זכתה שוויץ גם במקום הראשון בקטגוריית הכלכלה, שמתייחסת למצב הפיננסי של הנשאלים, הכלכלה המקומית וחיי העבודה במדינה. מנגד, שוויץ זכתה בציון נמוך יחסית במדד החברתי – 35% בלבד אמרו שמצאו בקלות חברים במדינה, ומעל מחצית הודו שקשה להשתלב בקהילות המקומיות.
לעומת זאת, ברזיל הוכרזה כמדינה הכי פחות מועדפת על העובדים, אחרי מצריים שדורגה לפני אחרונה.
10 המדינות הטובות ביותר לאזרחים ועובדים זרים:
סינגפור: בהיותה מרכז פיננסים עולמי סינגפור מציעה הזדמנויות להתקדם בקריירה ואיכות חיים גבוהה. מעל רבע מהעובדים הזרים מרוויחים יותר מ-200 אלף דולר בשנה. סינגפור מציעה גם חיי חברה מגוונים, ו-57% מהנשאלים סיפרו כי היה להם קל להתרגל לתרבות המקומית ולאורח החיים.
ניו זילנד: אנשים שמחפשים הרפתקאות, חיי חברה ומקום מעורר השראה לגדל בו ילדים ימצאו הכל בניו זילנד. מרבית הנשאלים טענו כי השתלבו היטב בקהילה המקומית ו-77% הודו שאיכות החיים שלהם השתפרה.
קנדה: עלתה 3 מקומות לעומת הדירוג של השנה שעברה. מדינה נוספת שמציעה איכות חיים גבוהה וקל להשתלב בה. נקודה חיובית נוספת בקנדה היא הגישה שלה בנושאי גיוון חברתי. קנדה הייתה אחת המדינות הראשונות בעולם שאישרה בחוק נישואים חד מיניים, והיא אימצה מדיניות של רב תרבותיות.
צ'כיה: רשמה זינוק לעומת אשתקד, אז דורגה במקום ה-18. בעיקר הודות לניקוד גבוה בקטגוריית המשפחה. צ'כיה זכתה למחמאות מצד הנשאלים גם בכל הקשור לאיזון בין עבודה וחיים פרטיים.
שוויץ: יציבות ארוכת טווח ואמון בכלכלה השוויצרית מספקים לעובדים השאפתניים הזדמנויות לקדם את הקריירה שלהם במדינה ולהעלות את פוטנציאל ההכנסות שלהם. לעומת זאת, שוויץ זכתה לניקוד נמוך יחסית בקטגורייה החברתית, בין השאר מכיוון שנטען כי לא קל להתחבר שם עם אנשים.
נורבגיה: זכתה לניקוד גבוה בעיקר בשל האיכות הגבוהה של החינוך במדינה ושל מערכת הבריאות.
אוסטריה: האמון בכלכלה האוסטרית הוא בין הגבוהים, כך גם הביטחון התעסוקתי. אוסטריה זכתה לשבחים גם בכל הקשור לאיכות החיים והטיפול בילדים.
שבדיה: נבחרה למדינה הטובה ביותר לגדל בה ילדים. קרוב ל-70% מהעובדים הזרים במדינה הסקנדינבית אמרו כי הבריאות והרווחה של הילדים שלהן השתפרה מאז המעבר, זאת בעוד ששבדים שעובדים במדינות אחרות טענו כי איכות המתקנים לטיפול בילדים טובה יותר בבית.
בחריין: 70% מהעובדים טענו כי הם מצליחים לחסוך יותר בבחריין מאשר בבית. עם זאת, חלק מהעלויות גבוהות יותר. כך למשל 57% אמרו כי הם משלמים בבחריין יותר על דיור.
גרמניה: האמון בכלכלה הגדולה באירופה הוא הגבוה ביותר מבין כל המדינות שהשתתפו בדירוג. גם בתת קטגוריה ביטחון תעסוקתי נבחרה גרמניה ראשונה.