$
כלכלה ומדיניות

כלכלת קנדה התכווצה וראש הממשלה בונה על סחר עם סין

ג'סטין טרודו הגיע היום לביקור רשמי ראשון בסין לקראת פגישת ה-G20. ההשקעות הסיניות במגזר האנרגיה הקנדי התכווצו מ-2012, אז הוגבלו השקעות של חברות זרות. ייפגש עם ראש ממשלת סין ועם מייסד עליבאבא ג'ק מא

שירות כלכליסט 23:3729.08.16

ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו הגיע היום (ב') לביקור רשמי ראשון בסין, במהלכו יבקש להדק את הקשרים הכלכליים והדיפלומטיים בין שתי המדינות - כך על פי סוכנות בלומברג.

 

הביקור יימשך עשרה ימים ובמסגרתו יגיע טרודו לבייג'ינג, שנגחאי, הונג קונג והאנגז'ו שם תתקיים בסוף השבוע הקרוב פגישת ה־G20. במסגרת הביקור ייפגש טרודו עם ראש ממשלת סין לי קצ'יאנג, מייסד ענקית המסחר המקוון עליבאבא ג'ק מא והמיליארדר ההונג קונגי לי קה שינג, בעל השליטה בהאסקי אנרג'י, מחברות האנרגיה הגדולות בקנדה.

 

בהינתן כי השבוע צפוי משרד הסטטיסטיקה הקנדי לדווח על התכווצות של 1.5% בכלכלה ברבעון השני של 2016, ייאלץ טרודו להידרש לנושא יחסי הסחר בין המדינות ביתר שאת. "עלינו לכוונן מחדש את היחסים שלנו עם סין ולוודא כי קיימת גישה למוצרים שלנו שם", אמר טרודו במסיבת עיתונאים ביום שישי. "אלו האינטרסים שאנחנו הולכים לקדם, לאור כוחה הכלכלי של סין".

 

ברקע מסיבת העיתונאים של טרודו הודיע קודמו בתפקיד סטיבן הרפר על פרישה מהחיים הפוליטיים. הרפר פורש ארבע שנים אחרי שהחיל חוקים להגבלת השקעות של חברות ממשלתיות בשדות הנפט של קנדה, בניסיון למנוע השפעה זרה מופרזת במגזר. מאז, על פי נתוני בלומברג, ההשקעות הסיניות במגזר האנרגיה הקנדי התכווצו מ־15.1 מיליארד דולר בשנה ל־2.19 מיליארד דולר בשנה הנוכחית.

 

לשתי המדינות היסטוריה משותפת, ולאביו של טרודו, ראש הממשלה לשעבר פייר טרודו, תפקיד לא מבוטל ברקימת היחסים ביניהן. קנדה הייתה המדינה המערבית הראשונה להכיר בסמכותו של הממשל הסיני כאשר בשנת 1949 ביקר טרודו האב במדינה במסגרת תפקידו כיועץ למדיניות כלכלית במשרד ראש הממשלה דאז, לואי סן לורן. ב־1960 נפגש טרודו עם מאו דזה דונג והידוק היחסים בין המדינות היה בראש מעייניו כשנבחר לראשות הממשלה בשנת 1968. יחד עם זאת, המסרים של קנדה לסין לא כולם חיוביים. בחודש שעבר השיתה קולומביה הבריטית מס על רוכשי נדל"ן זרים, צעד שכוון לעצירת המשקיעים הסינים שגורמים לעליית המחירים. בנוסף, ביקר טרודו בגלוי את התנהלותה של סין במשבר ים סין הדרומי.

 

אך בשורה התחתונה, שדרוג יחסי הסחר עומד על ראש סדר היום. שר האוצר הקנדי ביל מורנו, שילווה את טרודו בסין, רמז בישיבת קבינט בשבוע שעבר, כי הממשלה הקנדית פתוחה להקלת המגבלות שהוטלו ב־2012. "אנחנו מתמקדים בדרכים שבהם נוכל לשפר את הכלכלה הקנדית", אמר מורנו. "לאור זאת, אנחנו מבקשים לעודד השקעות זרות ונקדם זאת בפגישות שלנו עם סין".

 

פסגת ה־G20 בהאנגז'ו

חוץ מג'סטין טרודו יגיעו לסין בהמשך השבוע גם מנהיגים כמו ר"מ בריטניה תרזה מיי ונשיא ארה"ב ברק אובמה. הפסגה תהיה מתוחה במיוחד הפעם שכן המארחת שואפת לצאת ממנה עם כמה שיותר הישגים.

ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו צילום: איי אף פי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x