פיליפס הנפיקה את חטיבת התאורה 125 שנה אחרי שקמה כמפעל לנורות
ביקוש גבוה למניה הביא את שווי השוק של פיליפס תאורה ל-3 מיליארד יורו. החברה-האם תמכור את כל אחזקותיה בחטיבה בתוך שנתיים
המשקיעים התנפלו על מניית חטיבת התאורה של פיליפס שהונפקה לציבור ביום שישי בבורסת אמסטרדם.
- אחרי 35 שנה, פיליפס כבר לא תופיע על חולצת פ.ס.וו איינדהובן
- סייבר, בייבי: האקרים פורצים למצלמות ניטור תינוקות
- ענף האנרגיה מצוי בטלטלה? וורן באפט דווקא מגדיל את אחזקותיו בתחום
המניה, שתומחרה בהנפקה ב־20 יורו, זינקה מיד עם פתיחת המסחר ל־21.6 יורו לפני שירדה מעט ומחירה נקבע על 21.3 יורו - עלייה של 6.5%.
פיליפס הנפיקה לציבור 37.5 מיליון מניות שהן 25% מכלל המניות של חטיבת התאורה. האירוע היה גם סגירת מעגל עבור התאגיד הענקי, שהוקם ב־1891 בעיר איינדהובן שבהולנד כחברה לייצור נורות. במקום בו עמד מפעל הנורות של החברה עומד היום המטה הראשי של החברה.
ההנפקה, שנתנה לפיליפס תאורה שווי שוק של 3 מיליארד יורו (3.4 מיליארד דולר), הפך אותה ליצרנית הנורות הגדולה בעולם, כשהיא משאירה מאחוריה את אוסרם הגרמנית. בשלב המוסדי של ההנפקה גייסה החברה 750 מיליון דולר.
המניות שנמכרו למשקיעים היו עד עתה ברשותה של החברה־האם פיליפס NV, שמתכוונת למכור את כל אחזקתה בפיליפס תאורה בשנתיים הקרובות.
בפיליפס החליטו לבצע ספין־אוף לחטיבת התאורה שאחראית לשליש ממכירותיה אך רק לרבע מרווחיה, כדי לאפשר לה לגייס כסף להשקעה במחקר, פיתוח ושיווק מערכות תאורה חכמות ושירותים נלווים.
מנכ"ל החברה אריק רונדולה אמר עם פתיחת המסחר בבורסת אמסטרדם כי "פיליפס תאורה שואפת להיות חברת התאורה של האינטרנט של הדברים". רונודולה הוסיף ש"אנחנו עומדים להמציא מחדש את תעשיית התאורה, במקום נורות לד תהיה תאורה חכמה. אנחנו עוברים ממכירת נורות למכירת מערכות תאורה ושירותים, ונהיה מעורבים לאורך כל חיי המוצרים שלנו".
לפי תשקיף שהיא הגישה לרשות ניירות הערך בהולנד, ב־2015 עמד הרווח התפעולי של פיליפס תאורה על 331 מיליון יורו, ומכירותיה הגיעו ל־7.47 מיליארד יורו. ברבעון הראשון של 2016 דיווחה החברה על עלייה של 27% במכירות לעומת הרבעון המקביל אשתקד.