$
כלכלה ומדיניות

מט"ח שיא בפסגת ה-G7: ארה"ב הזהירה את יפן שלא להתערב בשער הין

שר האוצר האמריקאי ג'ק לו שלח לעמיתו היפני מסר נגד "פיחות תחרותי של הין", שלדבריו סותר הבנות קודמות שהושגו בין המעצמות הגדולות בשנגחאי. ין חזק מקשה על היצואנים ביפן, שכן הוא מייקר את המוצרים שלהם

שירות כלכליסט 15:0121.05.16

ארה"ב העבירה ביום שבת אזהרה חדשה ליפן שלא לגרום לפיחות מלאכותי בשער הין - צעד נוסף שביטא את המתח הקיים בין המדינות לגבי מדיניות שער החליפין שלהן. המתח סביב המסחר בדולר-ין מעיב על פסגת המנהיגים הפיננסיים של ה-G7 המתקיימת בעיר סנדיי ביפן.

 יפן וארה"ב נתונות במחלוקת לגבי שערי המטבע שלהן. וושינגטון טוענת שלטוקיו אין סיבה מוצדקת להתערב בשוק כדי לבלום עליות מצד הין בהנחה שתנועות המטבע המקומי הן סדירות.

בשיחות דו-צדדיות שהתקיימו היום, טרם יומו השני של כינוס ה-G7, אמר שר האוצר האמריקאי ג'ק לו לעמיתו היפני טארו אסו, כי חשוב להימנע מפיחות תחרותי של המטבע (Competitive Devaluation).  

שר האוצר האמריקאי ג'ק לו שר האוצר האמריקאי ג'ק לו צילום: רויטרס

 

"השר לו הדגיש שהמחויבויות שנטלו על עצמן חברות ה-G20 בשנגחאי לגבי השימוש בכל כלי המדיניות שבידיהן כדי לקדם את הצמיחה – ובכלל זה להימנע מפיחות תחרותי בשוק המט"ח ולקיים תקשורת סדירה - תורמות לאמון בכלכלה הגלובלית כבר כמה חודשים", כך נמסר בהצהרה של משרד האוצר האמריקאי שפורסמה ביום שבת בבוקר ביפן. "לו ציין את החשיבות של עמידה בהתחייבויות אלו מצד המדינות החברות", נאמר בהצהרה.

 

בהצהרה מצד יפן, עם סיום מפגש ה-G7 ביום שבת, נאמר כי הקבוצה אישררה את המדיניות לגבי שערי החליפין, ובכלל זה התחייבו החברות שלא להתערב בשערי החליפין של המט"ח. יפן הסכימה כי תנודתיות יתר ותנועות בלתי סדירות של המטבע עלולות לפגוע בכלכלה הגלובלית. על פי הסיכום היפני, הדגישו המנהיגים הפיננסיים של ה-G7 עד כמה חשוב שהמדינות יימנעו מפיחות תחרותי של המטבעות שלהן. הסיכום כלל הערה שבה נאמר שהסיכום אינו ייצוג רשמי של הקונצנזוס של קבוצת המדינות.

 

אולם, לאחר הפגישה אמר אסו כי הבהיר לעמיתו האמריקאי שנרשמו תנועות "מהירות וחד צדדיות" בערך הין. המטבע היפני התחזק משמעותית מול הדולר מאז קבע הבנק המרכזי שלי יפן ריבית שלילית בינואר. מנגד נרשמה התחזקות מה של הדולר מול הין כתוצאה מהציפיות להעלאת הריבית בידי הפד בפגישתו ביוני.

 

ין חזק פוגע בכלכלת יפן שכן הוא מייקר מוצרי ייצוא. קובעי מדיניות ביפן חוזרים על טענתם שהתערבות בין לשם החלשתו לא בהכרח תפר את הסכם אי הפיחות התחרותי שכן התחזקות הין לא תנבע מתנועות שגרתיות בשוק המטבע.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x