חברת כריית הפחם הגדולה בארה"ב בדרך לפשיטת רגל
פיבודי אנרג'י נקלעה לחובות של עשרות מיליארדי דולרים, על רקע הירידה החדה במחירי הפחם שפגעו בתוכניות ההתרחבות שלה באוסטרליה
פיבודי אנרג'י (Peabody Energy), חברת כריית הפחם הגדולה בארה"ב, הגישה בקשה להגנה מפני נושים, זאת על רקע הירידה החדה במחירי הפחם שמנעו ממנה לעמוד בחובות כתוצאה מהתרחבות ממונפת באוסטרליה.
- סין מתכננת לפטר 1.8 מיליון עובדים בתעשיות הפחם והפלדה
- דיקפריו בדאבוס: "ההיסטוריה תפנה את האשמה ישירות לתאגידי הנפט, הפחם והגז"
- "זה נורא כיף להוריד את השימוש בפחם, אבל צריך לבצע פעולות בצורה רצינית"
על פי הבקשה שהוגשה היום (ד') לבית המשפט במחוז המזרחי של מיזורי, הנכסים והחבויות של החברה נעים בין 10-50 מיליארד דולר. "זו הייתה החלטה קשה, אך זו הדרך הנכונה קדימה עבוד פיבודי", הגיב מנכ"ל החברה גלן קלאו. "התהליך יאפשר לנו לחזק את הנזילות שלנו ולהפחית את רמות החוב, להתבסס על ההישגים התפעוליים שלנו מהשנים האחרונות ולהניח את היסודות ליציבות והצלחה ארוכות טווח בעתיד".
בעיית החובות של פיבודי החלה כבר ב-2011, אז ביצעה רכישה ממונפת של 5.1 מיליארד דולר של חברת מקארתור האוסטרלית, שהייתה אמורה למצב אותה כספקית של פחם מטלורגי לחברות באסיה. אך הירידה בביקוש לפחם מסוג זה, בעיקר בסין, היוותה מכה קשה למצבה הפיננסי של פיבודי. בשנה שעברה היא ביצעה מחיקת שווי של 700 מיליון דולר על נכסיה באוסטרליה.
בקשת ההגנה מפני נושים (צ'פטר 11) של פיבודי היא בין הגדולות שאירעו בסקטור הסחורות מאז החלה הירידה במחירי המתכות באמצע 2014, לנוכח ההאטה בשווקים המתעוררים כמו סין וברזיל. יצרניות המייצגות 45% מייצור הפחם בארה"ב הגישו בתקופה האחרונה בקשות להגנה מפני פשיטת רגל, ביניהן ארק קואל, אלפא נטורל ריסורסס ופטריוט קואל.