דראגי הזהיר את מנהיגי אירופה: "מדיניות מוניטרית לא תספיק להתניע את הכלכלה"
בסיום שיחה עם מנהיגי האיחוד האירופי על מצב כלכלת היבשת אמר נגיד הבנק המרכזי האירופי כי הממשלות חייבות ליישם רפורמות מבניות כדי לאושש את הכלכלה. מנהיגי 19 מדינות גוש היורו ידונו על הקמת משרד אוצר משותף והנפקת אגרות חוב משותפות
מריו דראגי, נשיא הבנק האירופי המרכזי, הזהיר את מנהיגי אירופה כי המדיניות המוניטרית לבדה לא תספיק להתניע מחדש את הכלכלה, ולכן הממשלות חייבות ליישם רפורמות מבניות. "הבהרתי שאפילו שמדיניות מוניטרית היא למעשה המדיניות היחידה המניעה בשנים האחרונות את ההתאוששות, היא לא יכולה לענות על כמה חולשות מבניות בסיסיות בגוש היורו", אמר דראגי לעיתונאים. "לשם כך, יש צורך ברפורמות מבניות, שרובן נועדו להעלות את רמות הביקוש ואת ההשקעות הציבוריות. אך חשוב מכך, יש צורך בבהירות לגבי העתיד של האיחוד המוניטארי שלנו", אמר בסיום שיחה עם מנהיגי האיחוד האירופי על מצב הכלכלה והסיכונים שעומדים בפניה.
- מה עושים כשאפילו לנשיא הבנק האירופי נגמרו כבר כל הרעיונות
- "הבנק המרכזי של גרמניה התנגד לחבילת התמריצים של דראגי"
- דראגי העלה את היקף הרכישות, הוריד את הריבית לאפס ואת הריבית על הפיקדונות למינוס 0.4%
המנהיגים של 19 מדינות גוש היורו יקיימו ביוני פסגה שבה ידונו על המשך האינטגרציה של המדיניות הכלכלית, כולל הקמת משרד אוצר משותף לגוש היורו. אחד הרעיונות השנויים יותר במחלוקת שיעלו גם כן לדיון הוא הנפקת אג"ח משותפות. רעיון שלו גרמניה מתנגדת בחריפות. "הכלכלה מתאוששות, גם אם בקצב איטי יותר", הוסיף דראגי במסיבת העיתונאים. "אנחנו רואים סימנים של שיפור בתחומים שונים של הכלכלה, בין השאר בשוק העבודה ובשוק האשראי". עם זאת, הוא הוסיף כי נותרו סיכונים.
דראגי ציין עוד כי הוא מעריך ששיעורי הריבית ישארו נמוכים לתקופת זמן מתמשכת. "מועצת המושלים של הבנק האירופי מעריכה כי שיעורי הריבית יישארו ברמתם הנוכחית או אף נמוכה יותר לתקופת זמן מתמשכת גם אחרי סיום תכנית רכישת הנכסים שלנו", אמר.