איקאה מגנה על הסביבה: תשתמש באריזות שעשויות מפטריות
החברה האמריקאית אקובטיב מייצרת אריזות אקולוגיות מגופי הפטריות המורכבים מקורים רבים; בנוסף, איקאה השיקה מנת "כדורי בשר צמחוניים" בנוסף לכדורי הבשר המפורסמים שהיא מגישה בסניפיה
ענקית הריהוט השבדית, איקאה מתכוונת להשתמש באריזות המיוצרות מפטריות, כתחליף ידידותי לסביבה לחומר הפלסטיק פוליסטרין.
ראש תחום הקיימות של החברה בבריטניה, ג'והנה יארו, הודיעה כי באיקאה שוקלים את האפשרות של שימוש ב"אריזות פטריות" מתכלות במסגרת המאמצים להפחית את הפסולת ולהגדיל את המיחזור. "אנחנו מחפשים חלופות חדשניות לחומרים, כמו החלפת אריזות פלסטיק בפטריות", אמרה ל"דיילי טלגרף". הכוונה היא להשתמש בתפטיר (Mycelium) - גוף הפטרייה המורכב מקורים רבים, או לחומר בו הוא גדל.
החברה האמריקאית אקובטיב (Ecovative) פיתחה את המוצר על ידי כך שאפשרה לתפטיר לצמוח ליד פסולת חקלאית נקייה כמו גבעולי תירס או קליפות. לאחר כמה ימים קורי הפטריות מחברים את הפסולת ביחד ויוצרים צורה מוצקה, שעוברת ייבוש כדי להבטיח שתפסיק לגדול.
לדבריה של יארו, באיקאה מעוניינים לאמץ את אריזות הפטריות מכיוון ש"מוצרים רבים הם באופן מסורתי מפוליסטירן,
שקשה עד בלתי אפשרי למחזר". לעומת זאת, את אריזות הפטריות אפשר לזרוק בגינה, שם הן יתכלו בצורה טבעית בתוך מספר שבועות. "דבר נוסף נפלא לגבי התפטיר הוא שהוא גדל לתבנית שאפשר להתאים בצורה מדויקת לכל שימוש, כך שאפשר לייצר אריזות בהזמנה אישית", הוסיפה יארו.
אקובטיב, שמייסדיה המציאו את החומר המבוסס על פטריות ב-2006, מייצרים כיום את האריזות בניו יורק ובין הלקוחות נמנית ענקית המחשבים דל, שמשתמשת בחומר כדי לרפד את שרתי המחשבים הגדולים.
מאמצי הקיימות של איקאה מתבטאים גם בהחלטה להשיק מנת "כדורי בשר צמחוניים" בנוסף לכדורי הבשר המפורסמים שהיא מגישה בקפיטריות, בשל החשש מפליטת גזי החממה של בקר. "איקאה רוצה להותיר חותם חיובי על האנשים ועד כדור הארץ, וזה כולל הובלת המאמצים של הפיכת פסולת למשאבים, ושימוש במוצרים שאפשר למחזר", מסר דובר החברה.