בריטניה: בדיקה גילתה רמות סוכר חריגות בצ'אי ובשוקו של סטארבקס וקוסטה
על פי בדיקה שערך ארגון בריטי לתזונה בריאה 98% מהמשקאות של רשתות הקפה היו מדורגים "אדום" לו נדרשו לסמן את הסוכר
ארגון בריטי לקידום תזונה בריאה, Action on Sugar, בדק את כמות הסוכר ב־131 משקאות מרשתות הקפה הנפוצות ביותר במדינה וגילה כי כמעט כולם מכילים כמויות סוכר גבוהות באופן חריג - עד 25 כפיות סוכר בכוס משקה אחת. לפי הממצאים, לו היו רשתות הקפה נדרשות לדירוג סוכר כמו דירוג הזיהום במכוניות, 98% מתוכן היו זוכות לרמת דירוג "אדומה".
35% מהמשקאות שנבדקו במסגרת הסקר הכילו יותר סוכר מפחית קוקה־קולה. מבין המשקאות שנסקרו, המשקה בעל כמות הסוכר הגדולה ביותר היה צ'אי פירות של חברת סטארבקס, עם כמות שיא של 25 כפיות סוכר - פי שלושה מהצריכה היומית המומלצת למבוגר.
הרשתות הגדולות הכניסו לתפריט משקאות כמו צ'אי ושוקו כדי למשוך לקוחות שאינם צורכים קפה. לפי הערכות, עד 20% מהבריטים פוקדים בתי קפה על בסיס יומי, אך רבים מהם אינם מודעים לכמויות הסוכר העצומות שנמצאות במשקאות.
רשת סטארבקס מסרה בתגובה לממצאים כי היא מחויבת לצמצם את כמויות הסוכר ב"משקאות המפנקים" בשיעור של 25% עד סוף 2020. "אנחנו גם מציעים מגוון רחב של אופציות קלות יותר, כמו סירופים נטולי סוכר וממתיקים טבעיים", מסרה דוברת מטעם הרשת.
אזרחי בריטניה סובלים מרמות השמנת יתר חריגה הגבוהות באירופה, 26%, והיא שנייה בעולם רק לארה"ב, שבה שיעורי השמנת היתר החריגה הם כ־35%. השף הבריטי ג'יימי אוליבר אף ניהל קמפיין לקידום השתת מס סוכר בממלכה בשנתיים האחרונות, כדי לצמצם את צריכת המשקאות הממותקים.