החשש ממהגרים דוחף את הבריטים לפרישה מהאיחוד
סקר חדש מראה רוב לתומכים בפרישה. מבוכה לראש הממשלה דיוויד קמרון: יורוסקפטים במפלגתו חברו לאופוזיציה
בריטניה קרובה מתמיד לפרישה היסטורית מהאיחוד האירופי - כך לפי סקר חדש שפורסם שלשום.
- "גרמניה זקוקה לידיים העובדות של המהגרים"
- זרם הפליטים הסורי הוא איתות לכך שמדינתם כבר לא תתאושש
- גל ההגירה משנה את פניה של אירופה: האם האיחוד יתפצל?
לו התקיים משאל עם היום, היו בריטים רבים יותר מבעבר מצביעים בעד עזיבה. הדבר נובע מהחשש שלהם מפני התגברות זרם הפליטים והמהגרים ליבשת ומהמחויבות של מדינות האיחוד לקלוט אותם.
משאל העם אינו צפוי להתקיים לפני סוף 2017, אך האפשרות לפרישה מדאיגה מאוד אנשי עסקים ומשקיעים, שנהנים מהטבות הסחר המגיעות עם חברות באיחוד.
בחודשים האחרונים מנסים ראש הממשלה דיוויד קמרון ושר האוצר ג'ורג' אוסבורן לעורר דיון בתנאי חברותה של בריטניה באיחוד. עם זאת, המדינות האחרות טרודות בנושאים בוערים, כמו המשבר היווני ומשבר הפליטים. בראיון ל־CNBC בסוף השבוע ציין אוסבורן כי "באירופה מכירים בכך שהיבשת אינה פועלת כמו שהיינו רוצים שתפעל בעבור כל חבריה. אנו יודעים שעלינו לעשות יותר כדי לייצר מערכת יחסים יציבה וארוכת טווח בין מי שחברות בגוש היורו ובין אלה שאינן", הוסיף.
על רקע התחזקות תומכי הפרישה נחל קמרון מפלה בפרלמנט שלשום, כאשר היורוסקפטים במפלגתו איחדו כוחות עם האופוזיציה וסירבו לאשר את הנהלים שהציע בנוגע לקיום משאל העם. בשבוע שעבר ויתר קמרון פעמיים — כאשר הסכים לנסח את שאלת הסקר בניטרליות וכשהגביל את הפעילויות וההתבטאויות של הממשלה בנושא לקראת מועד משאל העם. עם זאת, רבים מהיורוסקפטים טענו שהוויתורים אינם מספיקים.