סין: מדד מנהלי הרכש מסמן עיכוב בצמיחה
המדד אמנם עקף את התחזיות באפריל, אך כלכלנים טוענים: "הנתונים מאשרים שהכלכלה לא משתפרת - הצמיחה עודנה חלשה"
מדד מנהלי הרכש הרשמי של סין (PMI) רשם רמה של 50.1 באפריל - מעט מעל התחזיות ל-50.0 של כלכלני רויטרס אולם עדיין משקף שהכלכלה השנייה בגודלה בעולם נאבקת לשמור על מומנטום של צמיחה.
"הנתונים מאשרים שהכלכלה לא משתפרת. הצמיחה עודנה חלשה", אמר ל-CNBC נאוטו סייטו, כלכלן בכיר בדייווה סקיוריטיס (Daiwa Securities).
אמנם המדד שמר על רמה קבועה מאז מרץ אך הוא משקף דשדוש בתעשייה. מדד מנהלי הרכש מחוץ לענף התעשייה ירד ל-53.4 באפריל, לעומת 53.7 במרץ.
בשבוע שעבר מדד HSBC למנהלי רכש בסין ירד באפריל ל-40.2 לעומת הקריאה הסופית במרץ - 49.6. בשבוע הבא תתבצע הקריאה הסופית של המדד לחודש אפריל.
כלכלתה של סין נמצאת בהאטה זמן מה והיא נאבקת נגד תנאי שוק חיצוניים, דשדוש בביקוש המקומי והאטה בענף הנדל"ן. האטה זו מעלה חששות לגבי האפשרות של הצטברות חובות וכן לדאגה שמנוע הצמיחה של אסיה ישתנק.
ב-2014 הכלכלה ביבשת סין התרחבה בשיעור השנתי הנמוך ביותר מזה 24 שנה ורשמה צמיחה של 7.4%. הכלכלה ממשיכה לאבד גובה ברבעון הראשון של 2015 ועומדת כעת על קצב צמיחה שנתי של 7% לעומת השנה שעברה - הקצב האיטי ביותר מאז הרבעון הראשון של 2009, אז המשבר הכלכלי הגלובלי היה בשיאו.
הבנק המרכזי של סין נקט בהקלה כמותית למנוע מהאטה נוספת. רק לאחרונה חתך הבנק המרכזי את הדרישות ליחס רזרבות (RRR) ב-1,200 נקודות בסיס כדי לעודד הלוואות.