האינפלציה באירופה בספטמבר הסתכמה ב-0.3% - הנתון הנמוך מאז אוקטובר 2009
"שיעור האינפלציה הנמוך בספטמבר יחזק את החששות שגוש היורו ממשיך במדרון החלקלק לעבר דפלציה", אמר לעיתון הגרדיאן הכלכלן מרטין ואן וילה. באוגוסט נרשמה עלייה של 0.4%
המחירים לצרכן בקרב 18 המדינות המשתמשות במטבע היורו עלו בספטמבר בשיעור קל של 0.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, זהו השיעור השנתי הנמוך ביותר של האינפלציה מאז אוקטובר 2009. באוגוסט נרשמה עלייה של 0.4%.
במקביל, יורוסטאט, לשכת הסטטיסטיקה של האיחוד האירופי, מסרה כי עבור האיחוד האירופי כולו, נרשמה עלייה של 0.4% במחירים לעומת ספטמבר 2013, השיעור השנתי הנמוך ביותר מאז ספטמבר 2009, ולעומת עלייה של 0.5% בחודש שעבר.
- דראגי: "יש לבצע רפורמות כבר עכשיו"; שויבלה: "להימנע מהקלה כמותית"
- הריבית באירופה נותרה ללא שינוי על 0.05%
- דראגי: "נמשיך במדיניות ההקלה המוניטרית עד שהאינפלציה תתקרב ל-2%"
עוד עולה מהנתונים כי ביוון, ספרד, איטליה, סלובניה וסלובקיה, נרשמו ירידות במחירים. מדד הליבה של האינפלציה, שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה, הנחשבים נוטים לתנודתיות, ירד ב-0.7% משיעור של 0.9% באוגוסט. הנתונים קרוב לוודאי שיגבירו את חשש המשקיעים מאיום הדפלציה, חשש שכבר תרם לירידות האחרונות במחירי הנכסים ברחבי העולם. "שיעור האינפלציה הנמוך ביותר עבור חודש ספטמבר יחזק את החששות שגוש היורו ממשיך במדרון החלקלק לעבר דפלציה", הגיב לעיתון הגרדיאן הכלכלן מרטין ואן וילה מ-ING.
נשיא הבנק האירופי המרכזי, מריו דראגי פעל נגד סכנות הדפלציה ביוני ובספטמבר, אז הוריד הבנק המרכזי את שיעורי הריבית לשפל, כולל שיעור פיקדונות שלילי, וחשף תוכנית לרכישת אג"ח. אולם הדעה הרווחת היא כי דרושים אמצעים לא קונבנציונליים נוספים בסגנון התמריצים המוניטאריים שהשיקו הבנק הפדראלי בארה"ב, הבנק המרכזי של אנגליה והבנק המרכזי של יפן, בראשם רכישות רחבות טווח של אג"ח ממשלתיות בניסיון להגביר את אספקת הכסף.
מדו"ח נפרד שפרסמה היום יורוסטאט עולה עוד כי העודף המסחרי בגוש היורו התרחב באוגוסט ל-9.2 מיליארד יורו, מ-7.3 מיליארד דולר שנה קודם לכן. הייצוא נפל בהתאמה עונתית של 0.9% בעוד שהייבוא צנח ב-3.1%.