סין: מקדונלד'ס, סטארבקס ופיצה האט הגישו בשר פג תוקף
החברה הסינית שסיפקה את הבשר לרשתות נמצאת בבעלות תאגיד המזון האמריקאי OSI Group, המפעיל שמונה מפעלי מזון במדינה. אנליסט: "הפרשה מדגישה עד כמה חשוב שחברות זרות יידעו בדיוק מה קורה בכל הסניפים שלהן"
תעשיית המזון המהיר בסין חטפה מהלומה לאחר שרשת טלוויזיה חשפה כי מזון פג תוקף הוגש ברשתות מזון מהיר מערביות במדינה. בין החברות המעורבות בפרשה: מקדונלד'ס, סטארבקס ורשת Yum Foods, הבעלים של KFC, טאקו בל ופיצה האט - שכולן עבדו עם החברה הסינית שייצרה את המזון המקולקל. לפי דיווח של "הוושינגטון פוסט", לפחות רבע מהמסעדות של מקדונלד'ס בסין הגישו בשר פג תוקף.
לסין יש אמנם רקורד בעייתי בתחום בטיחות המזון, אבל במקרה הנוכחי דווקא מפעל הנמצא בבעלות אמריקאית נמצא במרכז הפרשייה. Shanghai Husi Food, החברה הסינית שנאשמת כי סיפקה בשר וירקות פגי תוקף לרשתות, נמצאת בבעלות חברת OSI Group מאילינוי, שיקגו - אחת מחברות עיבוד המזון הפרטיות הגדולות בעולם. "זה מצב מעניין מפני שמדברים הרבה על הכישלונות של היצרנים הסינים, אבל כמעט לא מדברים על איך שחברות זרות מנהלות את העסקים שלהן בשווקים זרים", אמר לרשת CNBC בנג'מין קאוונדר, מנהל בחברת מחקרי השוק China Market Research בשנגחאי. הוא הוסיף כי "הפרשה מדגישה עד כמה חשוב לחברות להיות עם האצבע על הדופק ולדעת בדיוק מה קורה בסניפים הבינלאומיים שלה, ועד כמה קריטי לבסס מערכות ביקורת של הפעילות היומיומית בהם".
הפרשה נחשפה במהלך סוף השבוע האחרון על ידי כתב של רשת הטלוויזיה המקומית Shanghai TV, שבילה חודשיים במסווה כעובד במפעלים של Shanghai Husi Food. בין העדויות שהביא הכתב הוא הראה כיצד משתמשים בעוף ובשר שתוקפם פג במוצרים שאחר כך הועברו לרשתות, כיצד מרימים בשר שנפל על הרצפה ומחזירים אותו לייצור מבלי לנקות אותו, וכיצד עובדים מטפלים בעוף ובבשר בידיים חשופות.
בעקבות הפרסום הודיעו הרשויות בשנגחאי על הפסקת העבודה במפעלי Shanghai Husi Food, והודיעו כי יפתחו בחקירה. הרשתות האמריקאיות המעורבות בפרשה פרסמו הודעות התנצלות, וכולן הודיעו כי יפסיקו להשתמש באופן מיידי בשירותי Shanghai Husi Food.
OSI Group, שנכנסה לראשונה לשוק המזון הסיני ב־1991, מפעילה שמונה מפעלי מזון בסין והיא יצרנית הבשר הגדולה במדינה, לפי חברת שירות המידע הפיננסי PrivCo. היא גם הספקית הבלעדית של עוף למקדונלד'ס בסין 22 שנה. דובר של מקדונלד'ס בסין הודיע כי הרשת תשתמש בספקי עוף מתאילנד ומסין במקום זאת.
"הממשלה הסינית הולכת לנקוט קו קשה מאוד בנושא, כי כבר היו הרבה סנקדלים מסוג זה בסין בשנים האחרונות והיא תרצה להראות שהיא רצינית בנוגע להבטחת בטיחות המזון במדינה", אמר קאוונדר.