$
כלכלה ומדיניות

בריטניה: הסדר חוב תוך חודש לחברה שלא מסוגלת לפרוע חוב

המודל הבריטי שעמד מול עיניהם של חברי ועדת אנדורן נקרא "הסדר מתוך רצון", ולפיו חברות שלא מסוגלות לפרוע את חובותיהן יכולות לנסות להגיע להסדר עם נושיהן

רן אברמסון 08:2315.12.13
המודל הבריטי שעמד מול עיניהם של חברי ועדת אנדורן נקרא "הסדר מתוך רצון", ולפיו חברות שלא מסוגלות לפרוע את חובותיהן יכולות לנסות להגיע להסדר עם נושיהן.

 

החברה מחויבת להגיש לרשויות בתוך חודש מתחילת התהליך פרטים על היקף החוב שנמצא תחת ההסדר ואת לוח הזמנים המדויק לפירעונו. החברה חייבת לשכור לשם ניהול התהליך מומחה להליכים מסוג זה, שקיבל רישיון לעסוק בכך מטעם הממשלה הבריטית. עד 1986 היה נושא תפקיד זה גם משפטן, אלא שבעקבות תיקון לחוק פשיטות הרגל אין הכרח שהמומחה לעניינים הללו יהיה גם עורך דין.

 

יעל אנדורן. המודל הבריטי עמד לנגד עיני הוועדה יעל אנדורן. המודל הבריטי עמד לנגד עיני הוועדה צילום: אוראל כהן

 

בשלב הבא מוזמנים הנושים של החברה להצביע על ההסדר המוצע, ורק אם לפחות 75% מהם מקבלים אותו, ניתן להמשיך בתהליך.

 

כוח ההצבעה שניתן לכל אחד מהנושים איננו שווה, אלא תלוי בהיקף החוב של החברה אליו. כך אגב ייתכן מצב שבו גם אם רוב הנושים יסכימו לתהליך, עדיין תיאלץ החברה ללכת להליך של פירוק.

 

אם אין הסכמה של הנושים להסדר, החברה פונה להליך של פירוק. כאמור, כל עוד החברה עומדת בתשלומים שעליהם היא התחייבה במסגרת ההסדר, הנושים לא יכולים להציב לה דרישות נוספות, אבל אם היא לא מעבירה את התשלומים בזמן, היא יוצאת משליטת בעליה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x