"מדד ניקיי ביפן יטפס ל- 22 אלף נקודות ב-2014 בזכות מדיניותו של אבה"
האנליסטים בברקליס צופים זינוק חד במדד ניקיי על רקע פעולותיו הכלכליות של ראש הממשלה היפני שינזו אבה שפועל להשבת האמון
מדד ניקיי יטפס בשנה הבאה לרמה של 22 אלף נקודות, אליה לא הגיע מאז 1996, כך על פי ההערכות האנליסטים בברקליס, שזוקפים זאת להתמקדות של ראש הממשלה היפני שינזו אבה בהשבת האמון כדרך להוביל לצמיחה כלכלית.
"אם קהל היעד של אבה הוא האמהות והאבות, הפעולה המרכזית היא לשפר את הביצועים של הניקיי", הסביר לסוכנות בלומברג ניק רייט, מנהל דסק המסחר בבבנק לאזור אסיה. "ככל שהאמון הכללי של אנשים בעתיד יגבר, כך תגדל הסבירות שהצרכנים יוציאו כספים, תגדל הסבירות שהעסקים ישקיעו, תגדל הסבירות שיזמים יפעלו, ובכלל תגדל הפעילות. הניקיי מהווה סימן ברור ובולט לכך שהמצב משתפר".
הנכונות של אבה לקדם תוכנית הקלה מוניטארית חסרת תקדים, עזרה להפוך את הניקיי 225, הפועל מאז 1949, למדד המניות בעל הביצועים הטובים ביותר השנה, לאחר שזינק ב-48% לרמה של 15,403.11 נקודות, נכון לסגירת המסחר היום, כך שהמדד צפוי לרשום את הצמיחה השנתית הגדולה ביותר שלו מאז 1972.
המניות במדד התחזקו על רקע החלטת הבנק המרכזי של יפן להכפיל את הבסיס המוניטארי, החלטה שהובילה להיחלשות הין, מהלך שבתורו הוביל להגדלת הרווחים של היצואנים. כמו כן, התשואה על האג"ח הממשלתיות עומדת על הרמה הנמוכה ביותר בעולם, שעוזרת להגדיל את המשיכה של המניות. "המטרה היא לעודד אנשים להוציא את הכסף מתחת לבלטות ולהשקיע אותו במשהו משתלם יותר", מסביר רייט.
מדד שעוקב אחר אמון הצרכנים טיפס בחודש שעבר לרמה של 42.5 נקודות, זאת לאחר שכבר הגיע ל-45.7 במאי, הקריאה האופטימית ביותר מאז מאי 2007 לפני פרוץ המשבר הפיננסי העולמי. על פי הערכות, הכלכלה היפנית תצמח השנה ככל הנראה בשיעור של 1.8%, שיהיה גבוה אף משיעור הצמיחה בארה"ב.