דרום וצפון קוריאה חידשו את השיחות על אזור התעשייה המשותף
נציגים משתי המדינות נפגשו בכפר הסמוך לגבול במטרה לחדש את קשרי הסחר שניתקו בפברואר, לאחר שצפון קוריאה ערכה ניסויים בנשק גרעיני
נציגים של דרום וצפון קוריאה נפגשו היום (שבת) בכפר הסמוך לגבול כדי לדון בפתיחה מחודשת של מפעלים בניהול משותף. מדובר בניסיון לתקן את הקשרים שנפרמו לאחר שבפברואר צפון קוריאה ערכה ניסויים בנשק גרעיני.
- סמסונג מתרחבת: פותחת חמישה מרכזי פיתוח חדשים
- פלוריסטם נכנסה להסכם שותפות אסטרטגית בדרום קוריאה
- מלחמת הרפאים: הצצה לתוכניות תקיפת הסייבר של צבא ארה"ב
שלושה נציגים רשמיים מכל מדינה החלו בשיחות היום בבוקר באיחור של שעתיים, שנגרם בשל בעיה בקווי התקשורת. באותו כפר נחתם גם הסכם שביתת האש שהוביל לסיומה של מלחמת קוריאה ב-1953.
שיחות העבודה הנוכחיות מגיעות לאחר שבתחילת יוני שני הצדדים לא הצליחו לארגן שיחות בין נציגים בכירים יותר. אולם נראה כעת שמנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און מרכך מעט את עמדתו, לאחר שאיים בעבר כי ישגר טילים נגד ארצות הברית ודרום קוריאה.
"צפון קוריאה מנסה להראות כי היא מוכנה להפחית את המתח עם דרום קוריאה ולהוביל את המהלך", אומר קים יונג היון, פרופסור ללימודי צפון קוריאה באוניברסיטת דונגוק בסיאול. "העדיפות העליונה של צפון קוריאה היא השגת שיחות בדרג גבוה עם האמריקאים, שעשויות להעניק להן את הסיוע שכל כך נחוץ למדינה, אולם בארה"ב לא מוכנים לדון עם הצפון כל עוד המתיחות עם דרום קוריאה נשארת גבוהה כל כך".
השיחות היום נועדו לפתוח מחדש את אזור התעשייה גייסיאונג (Gaeseong), זאת לאחר שבאפריל הורו בצפון להשיב את 54 אלף העובדים מהמדינה במחאה על הסנקציות שהטיל על המדינה האו"ם והאימונים המשותפים של צבאות דרום קוריאה וארה"ב. אולם סגירת המפעלים פוגעת בהכנסות למדינה, שעומדות בשנה על 100 מיליון דולר.