ארה"ב: מדד המחירים ליצרן רשם באפריל את הירידה החדה זה שלוש שנים
על רקע צניחה במחירי האנרגיה והמזון ירד המדד ב-0.7% בחודש שעבר - הירידה העונתית החדה ביותר מפברואר 2010. במקביל נרשמה האטה בפעילות הייצור באזור ניו יורק
- אובמה לא מחכה לצמח: מתכוון להרחיב את ייצוא הגז הטבעי של ארה"ב
- ארה"ב מזהירה את יפן: נעקוב אחר מניפולציות במטבע
- ארה"ב: הכלכלה משתפרת, והעודף התקציבי ברמתו הגבוהה זה חמש שנים
משרד העבודה האמריקאי מסר כי מדד המחירים ליצרן נפל באפריל בהתאמה עונתית של 0.7%, הירידה החדה ביותר מאז פברואר 2010. זאת לאחר שבמרץ נרשמה ירידה של 0.6% במחירים הסיטונאיים. תחזיות האנליסטים ציפו לירידה של 0.6%.
הירידה החדה נובעת מצניחה במחירי האנרגיה והמזון. בהשוואה לאפריל 2012, נרשמה עלייה של 0.6% במחירים, הנמוכה ביותר מאז יולי של שנה שעברה. במרץ עלו המחירים ב-1.1%.
מדד הליבה, שאינו כולל מחירי המזון והאנרגיה הנוטים לתנודתיות גבוהה, עלה ב-0.1%, שיעור העלייה הקטן ביותר מאז נובמבר. בכל אחד מארבעת החודשים האחרונים, עלה מדד הליבה ב-0.2%. מאז חודש אפריל של השנה שעברה, טיפס מדד הליבה ב-1.7%.
במקביל, פרסם היום הבנק הפדראלי של ניו יורק את מדד האמפייר סטייט, שנפל לטריטוריה שלילית במאי, לראשונה מאז ינואר. קטגוריית התנאיים הכלליים נפלה למינוס 1.4 במאי, זאת לעומת רמה חיובית של 3.1 באפריל. תחזיות הכלכלנים ציפו לקריאה חיובית של 3. באופן כללי, קריאות מתחת לאפס פירושן שמספר רב יותר של נשאלים מאמין כי התנאים החמירו. קטגוריית ההזמנות החדשות נפלו אף היא לטריטוריה שלילית של מינוס 1.2 מ-1.2 חיובי באפריל.