סין: הבן התרסק בפרארי, אביו הודח מצמרת המפלגה
משפחות בכירי השלטון ממשיכות לסבך אותם בצרות. לאחר הרשעת אשת פקיד בכיר ברצח, פקיד מפלגה אחר ייאלץ להסתפק במשרה שולית בגלל החיים הפרועים של בנו
שבועות ספורים לפני חילופי השלטון הצפויים בסין, שערורייה נוספת מזעזעת את צמרת המפלגה הקומוניסטית, והפעם הסיפור ממוקד בסביבתו הקרובה של הנשיא היוצא, חו ג'ינטאו, שקיווה להמשיך ולהשפיע על הנהגת המדינה המאוכלסת בעולם גם לאחר פרישתו.
תאונה קטלנית בכביש מהיר בבייג'ינג שעירבה מכונית פרארי, נשים עירומות ובן של פקיד מפלגה בכיר עלולה לאיים על השאיפות האלה, ולסבך שוב את חילופי השלטון.
בשבת פרסמה סוכנות הידיעות הרשמית שינחואה ידיעה לקונית ולפיה לינג ג'יחואה, עוזרו הקרוב של חו וראש הסגל שלו, שנחשב כמועמד לקידום, סיים את תפקידו והתמנה לראש מחלקת "החזית המאוחדת" - משרה שולית יחסית במחלקה האחראית על הקשרים עם ארגונים מחוץ למפלגה.
הצעד עורר חרושת שמועות שאושרו היום (ב') בחשיפה של העיתון ההונג קונגי "סאות' צ'יינה מורנינג פוסט". העיתון ציטט מקורות בכירים במפלגה שסיפרו כי בנו של לינג, לינג גו, נהרג במרץ בתאונה בבייג'ינג בעת שנהג במכונית פרארי ששווייה מוערך ב־800 אלף דולר. איתו במכונית היו שתי סטודנטיות שלפי הדיווח נמצאו עירומות למחצה ונפצעו קשה.
עיתונאי שעבד בעבר בעיתון של מפלגת השלטון, ביחד עם מקור אחר, אמרו לסוכנות רויטרס כי שמו של הבן שונה במסמכים שתיעדו את מותו.
דבר התאונה התפרסם במרץ בתקשורת הזרה וצילומים של הפרארי ההרוסה שצילמו עוברי אורח הועלו לרשתות חברתיות בסין אך נמחקו, כמו כמעט כל האזכורים לתאונה בתוך המדינה. שמועות בבירה הסינית דיברו כבר אז על מעורבות של בכירים במפלגה באירוע הטרגי. התאונה אירעה רק שלושה ימים לאחר הדחתו של בו שילאי, מזכיר המפלגה של העיר צ'ונגצ'ינג שהיה בעצמו מועמד למושב בוועדה המתמדת, גוף ההנהגה העליון בסין. הצנזורה החמורה על פרשת הפרארי, שעורכים בכלי תקשורת סינים מגדירים כחריגה, נבעה כנראה מחשש לחשוף עוד טפח מהרגלי החיים של בני משפחות השלטון בסין בצל פרשת בו.
אשתו של בו, גו קאילאי, הורשעה באוגוסט ברצח איש העסקים הבריטי ניל הייווד. בו עצמו עדיין נמצא כנראה במעצר ותחת חקירה פנימית של המפלגה. בנם של השניים בו גואה־גואה (24) ששוהה בארה"ב עורר בעצמו תשומת לב שלילית רבה בגלל חיבה למכוניות יוקרה ולמסיבות פרועות בתקופת לימודיו באוניברסיטת אוקספורד. תהיות נוספות הועלו סביב מימון לימודיו בהרווארד, שם לומדת גם בתו של הנשיא הבא של סין, שי גינ'פינג. צירוף הפרטים האלה על מי שמכונים בסין "הנסיכים" מעורר זעם רב בציבור הסיני בשל מה שנתפס כפריבילגיות מופלגות והתנהגות מופקרת של בני המשפחות הבכירות, שנראה כי יש להם נגישות למשאבים בלתי מוגבלים למרות המשכורות הצנועות יחסית של הבכירים עצמם.
הדחתו של לינג מערערת את מעמדו של חו ג'ינטאו שמנסה להציב מקורבים לו בתפקידי מפתח לקראת פרישתו. מועדו המדויק של קונגרס המפלגה עדיין לא פורסם, וייתכן כי זהו סימן לאי־הסכמה בצמרת. שי ג'ינפינג ימונה כמעט בוודאות לנשיא ומזכ"ל המפלגה, ולי קה־צ'יאנג, מקורב אחר של חו, יהיה ראש הממשלה, אך בין חמישה לשבעה מקומות בוועדה המתמדת רבת העוצמה עדיין פתוחים לתחרות.