המצרים בחרו באיסלאם: מורסי - הנשיא החדש
ארץ הנילוס יוצאת לדרך חדשה ולא נודעת: אחרי ימים של ציפייה הכריזה ועדת הבחירות כי מועמד האחים המוסלמים, מוחמד מורסי, הוא הנשיא הבא. החשש של החילונים: מצרים תהפוך למדינה איסלאמית דתית. המונים בכיכר תחריר
עובדים רבים ברחבי מצרים יצאו מעבודתם לפני תום יום העבודה בהסכמת הממונים עליהם, כדי לצפות בהכרזה הרשמית. בפתח דבריו דחה יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, פארוק סולטאן, את כל הטענות על כך שתוצאות הבחירות זויפו. "יש מי שניסו להטיל ספק בחברי הוועדה", אמר סולטאן, "יש מי שהוציאו לפעולה קמפיינים שיטתיים כדי ליצור אווירה שקרית אשר מרמזת על זיופים, אם לא יזכה מי שהם רוצים שיזכה". יו"ר ועדת הבחירות אמר כי הוועדה דחתה את רוב הערעורים שהוגשו.
מורסי עצמו הכריז על ניצחונו כבר שעות אחרי סגירת הקלפיות בשבוע שעבר, אלא שאנשי יריבו, אחמד שפיק, טענו כי הוא עצמו ניצח וכי דבריו של מורסי נועדו להכשיר את הקרקע לטענות על זיופים עם פרסום התוצאות האמיתיות. שפיק כיהן כראש הממשלה האחרון במשטר חוסני מובארק, ולכן האחים המוסלמים ותומכיו של מורסי רואים בו שריד של המשטר הישן, וטוענים כי בחירתו פירושה מחיקת הישגי המהפכה שבה הודח מובארק.
בשבועיים האחרונים הגיעה לשיא המתיחות בין צבא מצרים, השולט במדינה מאז הדחת מובארק, לבין האחים המוסלמים. הצבא, שמעדיף לראות מועמד חילוני וליברלי שישמור את מצרים קרובה למערב, פרסם בשבוע שעבר צו המקצץ בסמכויותיו של הנשיא העתידי ומאפשר למועצה הצבאית העליונה לקבוע את צוות המומחים שינסח את החוקה החדשה של מצרים, במקום הצוות האיסלאמיסטי שבידיו הפקיד הפרלמנט המצרי את המשימה לפני כן.
הצבא גם הודיע על קיום פסיקתו של בית המשפט החוקתי במצרים, לפיה הבית התחתון של הפרלמנט - שנשלט על-ידי האחים המוסלמים - יפוזר, וייערכו בחירות חדשות אליו. הצעדים האלה נתפשו על-ידי האיסלאמיסטים במצרים כניסיון להצר את צעדיהם ולמנוע מהם להשלים את המהפכה ולהשיג את השלטון באופן דמוקרטי.