בכיר מצרי: הדרך היחידה בפני מצרים וישראל - פנייה לבוררות
יו"ר חברת האחזקות המצרית לגז טבעי התייחס לביטול הסכם הגז ואמר כי מדובר ב"גופה ללא רוח חיים". לדבריו, ההסכם בוטל מאחר ש-EMG לא שילמה במשך ארבעה חודשים עבור גז אותו קיבלה
"ההחלטה היא סופית ואינה ניתנת לדיון נוסף. הבוררות היא הדרך היחידה בפני שני הצדדים כדי להכריע מי צודק בסכסוך", אמר. לדבריו, ההסכם בוטל מאחר שחברת EMG לא שילמה במשך ארבעה חודשים עבור גז אותו קיבלה.
שעייב נשאל לגבי הסכום שהוזכר לגבי חובה של EMG העומד על 100 מיליון דולר אך הוא השיב. "הנתון הזה אינו נכון. לא פרסמנו בפומבי שום נתון. אם היינו עושים זאת, היו יכולים לבוא אלינו ולומר בגלל סכום כזה ביטלתם את החוזה?".
יו"ר חברת האחזקות נשאל גם האם יש סיכוי כי ההסכם הקודם יחודש והוא השיב בצורה חד משמעית. "אין שום כוונה אצל רשות הנפט וחברת האחזקות לגז טבעי לחדש את ההסכם המבוטל מאחר שהפך לגופה ללא רוח חיים שנקברה. איש לא יכול להחיותה, בשום תנאי או הגיון". כשנדרש להסביר כיצד הדברים מתיישבים עם דבריה של השרה לשיתוף פעולה בינלאומי, פאיזה אבו נגא, שאמרה כי יש אפשרות לחידוש המו"מ, שעייב השיב כי "היא הוסיפה כי הדבר יעשה לפי תנאים חדשים, וזוהי גם עמדתנו".
בהודעה שנמסרה לפני מספר ימים דחו בעלי המניות ב-EMG את הטענות. לדבריהם, ההסבר של המצרים אינו נכון מהסיבה שמי שכשל באספקת גז, בתיקון הצינור ובהגנה עליו לא יכול לטעון לחוב. " אי אפשר לשלם על גז שלא סופק. מדובר בהפרה מדינית ולא עסקית", מסבירים שם, ומוסיפים שהחוב הכספי לכאורה הוא של המצרים כלפי EMG ולא ההיפך.
גורם שמקורב לבעלי המניות של EMG אמר הערב (ב') ל"כלכליסט" שמדובר בעוד ניסיון להציג את הנושא כסכסוך עסקי כאשר למעשה זוהי הפרה של המחויבות המדינית של מצרים לספק גז לישראל.
הכותב הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת)