שובר שתיקה: בנו של בו שילאי מגיב לראשונה על הסקנדל המשפחתי
בנם של הבכיר הסיני ואשתו החשודה ברצח טען בתגובה ל"הרווארד קרימזון" של אוניברסיטת הרווארד כי מימן את לימודיו במוסד היוקרתי בעזרת מלגות וחסכונות והכחיש את השמועות כי הוא חי חיי מתירנות
בנם של הבכיר הסיני בו שילאי ואשתו החשודה ברצח, גו קאילאי, שובר שתיקה ומתעקש שאת לימודיו היוקרתיים הוא מימן בעזרת מלגות וחסכונות. חרף ההאשמות, טוען בו גואה-גואה שמעולם לא היה מעורב בעסקים או שהוא נוהג במכונית פרארי - אחת השמועות המזינות את תדמית הפלייבוי שלה זכה, כך לטענת עיתון אוניברסיטת הרווארד, "הרווארד קרימזון".
גואה-גואה בן ה-24 לא הגיב ישירות על כך שהוריו נתונים תחת חקירה ואמר רק שהוא "מאד מודאג". אימו נעצרה בחשד לרצח איש העסקים הבריטי ניל הייווד ואביו מואשם במספר עבירות משמעת.
אורח חייו של ה"נסיך" גרמו ללא מעט הרמות גבה עוד בטרם הודח אביו. הוא הושעה למשך שנה מלימודיו באוקספורד בשל הישגיו הנמוכים ורבים תהו כיצד משפחתו המציאה את הכסף לממן את לימודיו היוקרתיים מתוך משכורת צנועה של איש ציבור.
"לימודיי בבית הספר הארו ובאוניברסיטאות אוקספורד והארווארד מומנו באמצעות שני מקורות בלבד - מלגות עצמאיות ונדיבותה של אמי, שהעניקה לי את חסכונותיה מהשנה שבה עסקה בעריכת דין ובכתיבה", כתב גואה-גואה בהצהרה שפורסמה בעיתון האוניברסיטה. עם זאת, הבן נמנע מלהבהיר מיהם הגורמים שהעניקו לו את המלגה ומוסדות החינוך סירבו להגיב עד כה.
לאימו של בו עבר מקצועי מפואר בעריכת דין, אך המנהיג המודח בו שילאי טוען שלפני 20 שנה היא ויתרה על הקריירה שלה למענו ושכיום היא עקרת בית. אחרים טוענים שהיא עדיין מנהלת פעילות עסקית ניכרת ושרצח איש העסקים הבריטי נובע מעימות על רקע עסקי בין השניים. "בלומברג" מעריך שהמשפחה המורחבת של המנהיג המודח ושל אשתו מעורבת בעסקים ששוויים לא פחות מ-136 מיליון דולר.
לפי הערכות, ייתכן שגם הבן מעורב בעסקי המשפחה, אך הוא טוען בהצהרתו כי "מעולם לא הענקתי את שמי או השתתפתי באופן ישיר בפיתוחה של רשת חברתית שלא למטרות רווח בסין שנועדה לסייע לעמותות לעורר מודעות למטרותיהן החברתיות ולגייס מתנדבים...הפרויקט עדיין בשלבי פיתוח ואינו פעיל".
בו גם מגן על הישגיו האקדמיים וטוען שפעילותיו שלא במסגרת תוכנית הלימודים באוקספורד - כגון מעורבותו באגודת הסטודנטים - "אפשרו לי לפתח את תפיסת עולמי, לשרת את קהילת הסטודנטים ולחוות את כל מה שיש לאוקספורד להציע".
בשנה שעברה דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" שבו הבן הגיע לבית השגריר האמריקאי דאז, ג'ון האנטסמן, במכונית פרארי אדומה. לכך הגיב בו בהצהרתו: "מעולם לא נהגתי בפרארי ולא ביקרתי בשגרירות ארה"ב בבייג'ין מאז 1998...כמו כן, מעולם לא ביקרתי במעונו של שגריר ארה"ב בסין".
מ"הרווארד קרימזון" נמסר שגואה-גואה שלח להם את הצהרתו לאחר התכתבות עם כתבי העיתון. הוא לא נענה לבקשת עיתון "הגרדיאן" לתגובה.
ואילו על פי טענת ה"דיילי טלגראף", מפקח המשטרה שהימלטותו לארה"ב הציתה את פרשיית הרצח שבה מואשמת אימו של גואה-גואה טען שהאם הודתה ברצח במילים "עשיתי את זה". העיתון אף טען שמפקד המשטרה ובן בריתו לשעבר של שילאי, ואנג ליג'ון, סיפר לדיפלומטים בקונסוליה בצ'נגדו שעל הנרצח נכפה בכוח לשתות רעל.