בפעם השישית: פיצוץ בצינור הגז ממצרים לישראל ולירדן
סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי שלושה חמושים קפצו ממשאית והחלו לירות על צינור הגז סמוך לאל עריש. עפ"י הדיווחים, הלהבות התנשאו לגובה של 15 מטרים. מאז הפיצוץ האחרון בסוף יולי, עדיין לא זורם גז ממצרים לישראל
שוב זה קורה. סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי שלושה חמושים קפצו ממשאית סמוך למסוף הגז באל-עריש והחלו לפתוח באש לעבר צינור הגז המוביל גז טבעי ממצרים לישראל ולירדן. עפ"י הדיווח, נגרם פיצוץ אדיר שהלהבות הגיעו לגובה של 15 מטרים לפי עד ראיה. המתקן באל עריש נמצא כ-50 קילומטר
זהו הפיצוץ השישי בצינור הגז מאז הפלת משטרו של מובארק שהואשם במכירה מוזלת במיוחד של גז לישראל. בחודש יולי לבדו היו שלושה פיצוצים. מאז הפיצוץ האחרון בסוף יולי אין ספקת גז מצרי לישראל.
הגז המצרי, כאשר זרם, היה אחראי להובלת 40% מצריכת הגז במדינה עד לפיצוץ הראשון בפברואר. כעת, רק מאגר ים תטיס שבשליטת נובל וקבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה מוביל גז לישראל. לעומת ישראל, ירדן נסמכת יותר על הגז המצרי שמספק 80% מהתצרוכת של המדינה.
חסרונו של הגז המצרי כבר הספיק להתגלגל לכיסם של האזרחים, זאת כיוון שהעדרו מחייב את חברת החשמל לשרוף דלקים אחרים (סולר ומזוט) להנעת תחנות הכוח, רובם יקרים ומזהמים יותר מגז טבעי, מה שהוביל לעליית תעריפי החשמל לאחרונה בשיעור של כ-10%.
הגז ממצרים מגיע לישראל מכוח הסכם שנחתם בין המדינות ב-2005. הגז החל לזרום ב-2008 לא לפני שספקית הגז, חברת EMG, השקיעה מעל לחצי מיליארד דולר בהקמת מסוף קליטה באשקלון וצינור הולכה מצפון סיני לישראל.
במסגרת ההסכם התחייבו המצרים להעביר עד 7 BCM (מיליארד מ"ק) גז טבעי בשנה לתקופה של 20 שנה, ובסה"כ 140 BCM. איש העסקים יוסי מימן מחזיק בכ-21% מספקית הגז EMG, כאשר 12.5% מזה באמצעות אמפל הציבורית, ולאחרונה הוחלט לפנות לבוררות בינלאומית באירופה כדי לתבוע מהמצרים את החזרת הגז . גם חברת החשמל, היא הלקוח העיקרי של EMG, החליטה לאחרונה לפנות לאותה בוררות שם היא תובעת פיצויים מ-EMG עצמה.