פרסום ראשון: גאידמק זוכה ממרבית העבירות בפרשת אנגולה גייט
בית המשפט לערעורים בצרפת זיכה לפני זמן קצר את גאידמק ממרבית העבירות של סחר בנשק. ביהמ"ש הרשיע את גאידמק בעבירה קלה של אי דיווח וגזר עליו 3 שנות מאסר במקום 6 שנים שגזר עליו בית המשפט בפריז. ל"כלכליסט" נודע כי בכוונתו של גאידמק לערער שוב על העונש שגזר עליו בית המשפט לערעורים
בעוד שעיניי העולם נשואות אל עבר החתונה המלכותית בלונדון, בשורות טובות לאוליגרך הישראלי-רוסי ארקדי גאידמק יוצאות הבוקר (ו') מצרפת. בית המשפט לערעורים בצרפת זיכה לפני זמן קצר את גאידמק ממרבית העבירות של סחר בנשק בפרשה הידועה כאנגולה גייט.
בית המשפט הרשיע את גאידמק בעבירה קלה של אי דיווח וגזר עליו 3 שנות מאסר במקום 6 שנים שגזר עליו בית המשפט בפריז. ל"כלכליסט" נודע כי בכוונתו של גאידמק לערער שוב על העונש שגזר עליו בית המשפט לערעורים.
גאידמק הואשם בחמישה אישומים בפרשה. הראשון היה סחר בנשק, השני הלבנת הון, השלישי זיוף מטבעות והרביעי שחיתות, ובעוד פרשה אחת של אי-דיווח לרשויות המס. בכל 4 האישומים הראשונים גאידמק זוכה, והורשע רק באישום החמישי שעניינו אי-דיווח טכני.
בית המשפט גזר עליו כאמור 36 חודשי מאסר, כך ככל הנראה גאידמק לא יחוייב לרצות עונש מאסר זה, או שיאלץ לרצות עונש מאסר קצר. בנוסף לכך גזר עליו בית המשפט לערעורים קנס בסך 150 אלף יורו.
עורך הדין רונן רוזנבלום, אשר ייצג את גאידמק באותה תקופה מסר ל"כלכליסט": "לכל אורך הדרך טען גאידמק כי הוא חף מפשע. אני שמח שכך אכן קרה ואני שמח בשבילו".
ההרשעה
באוקטובר 2009 הרשיע בית המשפט בצרפת את איש העסקים ארקדי גאידמק בפרשת אנגולה-גייט וגזר עליו שש שנות מאסר. גאידמק יחד עם שותפו פייר פלקון הואשמו באספקת משלוחי הנשק לאנגולה בעיצומה של מלחמת האזרחים כאשר שלטונות צרפת סירבו להעניק סיוע צבאי למשטרו של חוסה אדוארדו דוש סנטוש.
מכתב האישום אז עלה כי גאידמק אירגן משלוחי נשק ממדינות מזרח אירופה בסכום כולל של 790 מיליון דולר. בסיוע שותפו הוא העביר לאנגולה בין היתר 150 אלף פצצות, 12 מסוקים ו-6 ספינות לחימה.
ובינתיים, בישראל
השבוע פורסם ב"כלכליסט" כי הפרקליטות תודיע לבית המשפט המחוזי בתל אביב, כי עדי התביעה המרכזיים והמהותיים במשפטו של ארקדי גאידמק מסרבים להגיע לישראל ולהעיד נגד הנאשמים, כך נודע ל"כלכליסט".
שמונת העדים, תושבי הולנד, מסרו באמצעות הרשויות במדינתם כי הם מסרבים להגיע לישראל לצורך מתן עדות. העדים הם עובדי הבנק ההולנדי אמרו בנק (Amro Bank), שבבעלותו היו 20% בחברת הפוספטים טרמופוס. את טרמופוס ביקש גאידמק לקנות באמצעות חברת הפוספטים הקזחית שבבעלותו קזפוֹספַט. כמו כן, בין העדים ישנם שוטרים שהיו מעורבים בתפיסת מסמכים וגביית עדויות בפרשה.
מעבר לסירובם של העדים ההולנדים להגיע ולהעיד בישראל, השופט צבי גורפינקל שדן בעניינו של גאידמק בבית משפט בישראל התבטא מספר פעמים ואמר כי מעורבות של גאידמק בפרשת הלבנת ההון בבנק הפועלים הינה שולית ואף המליץ לפרקליטות להגיע עמו להסדר טיעון שיבטא מעורבות טכנית בלבד. גאידמק מיוצג בישראל בידי עורכי הדין פרופ' דוד ליבאי, דפנה ליבאי, שלומי בן אריה וויקי פוני.