נזקי הביטוח בעקבות הרעש בניו זילנד: 12 מיליארד דולר
אם יתממשו הערכות האנליסטים, יהפוך רעש האדמה לאסון הטבע השביעי בעלותו הביטוחית מאז 1970. הערכות: את עיקר הנטל יישאו מבטחי המשנה. ראש הממשלה הזהיר: "מבנים רבים שנראים עומדים עלולים לקרוס ולגרור הוצאות נוספות"
רעידת האדמה שפקדה את ניו זילנד - הקטלנית ביותר זה שמונה עשורים - מסתמנת כאסון הטבע היקר ביותר לחברות הביטוח מאז 2008.
ההפסדים הכוללים של מבוטחים בכרייסטצ'רץ' ובסביבת האזור שנפגע עשויים להצטבר ל־12 מיליארד דולר - כך לפי מכתב ששלח מייקל האטנר, אנליסט בג'יי.פי מורגן צ'ייס, ללקוחותיו. אם הערכה זו תתממש, יהיה זה הנזק הביטוחי החמור ביותר מאז נזקי הוריקן אייק, שפקד את חופי ארה"ב ב־2008 ואילץ את חברות הביטוח לשלם 19.9 מיליארד דולר ללקוחותיהן.
ברעידת האדמה שפקדה את כרייסטצ'רץ', העיר השנייה בגודלה במדינה, נמנו עד כה כ־75 הרוגים, מספר חודשים בלבד אחרי רעידת אדמה בעוצמה 7.0 בסולם ריכטר שפקדה את העיר המונה 400 אלף תושבים, ומוטטה מבנים רבים ברחביה. אומדן הנזקים הביטוחיים של אסון זה עומד על 6 מיליארד דולר. ראש ממשלת ניו זילנד ג'ון קי הצהיר כי רעידת האדמה הנוכחית תטופל כאירוע נפרד לכל דבר מבחינת המבטחים.
לדברי קי, "מעבר ל־180 אלף התביעות שהוגשו נגד חברות ביטוח ברעידת האדמה הקודמת אני מאמין שיוגשו עוד כ־100 אלף תביעות על רעידת האדמה הנוכחית. הבעיה היא שמבנים שלא נפגעו ברעידת האדמה בספטמבר נפגעו עכשיו, כך שהנזק הוא עצום". לדברי האטנר, "אפילו מבנים שנותרו עומדים עלולים להסתיר נזקים מבניים פנימיים ולהזדקק לשיפוץ, כך שגם ההערכה שניתנה עד כה היא הערכה שמרנית בהתחשב בנזק שעוד עשוי להתגלות בהמשך".
חברת הביטוח פלאגסטון ריאינשורנס הולדינגס, שהוקמה בלוקסמבורג בשנת 2005 בתקופת עונת ההוריקנים בעולם, הגדילה את ההערכות לכיסוי התביעות שהוגשו נגדה על רקע רעידת האדמה האחרונה בספטמבר מ־52 מיליון דולר ל־76 מיליון דולר. כמו כן, חברת הביטוח PartnerRe מברמודה הכפילה את הערכות הכיסוי שהיא תידרש לתת לכ־160 מיליון דולר.
בנוסף הודיעה חברת Munich Re, מבטחת המשנה הגדולה בעולם, כי הנזק שנגרם לה עומד על 340 מיליון יורו והוא עלול להוריד את הרווח התפועלי שלה ב־16% ברבעון. מניותיהן של מבטחות המשנה הללו ירדו בשיעור של מעל 4% במסחר בבורסת ניו יורק עם פרסום ההצהרות.
חברת סאנקורפ גרופ דיווחה בשבוע שעבר על צניחה של 39% ברווח התפעולי שלה ברבעון האחרון של 2010, זאת בשל השיטפונות הכבדים שפקדו את מחוז קווינסלנד ורעידת האדמה האחרונה שפגעה בניו זילנד. הערכה של 12 מיליארד דולר תהפוך את רעידת האדמה הנוכחית לאסון הטבע השביעי בעלותו מאז 1970.