מובארק פיזר את הממשלה: "אשמור על היציבות"
אחרי ש-20 מפגינים שקראו להפלת משטרו נהרגו בעימותים עם כוחות הביטחון, התייצב נשיא מצרים מול המצלמות והבהיר: "לא אתן לדבר לאיים על השלום, החוק ועל עתיד המדינה". בנאום נחוש ותקיף הוא הביע צער על הרג המפגינים, אך הבהיר כי כוחות הביטחון פעלו כראוי: "לא אסכים שהפחד ישלוט ברחובות"
בסופה של יממה עקובה מדם שבמהלכה נהרגו 20 מפגינים שקראו להפלת משטרו, התייצב הלילה (שבת) נשיא מצרים חוסני מובארק מול המצלמות, והודיע כי ביקש את התפטרות הממשלה. "אני תומך בחופש של האזרחים, אך גם תומך בביטחון מצרים", אמר הנשיא בנאום נחוש ותקיף, "לא אתן לדבר לאיים על השלום,
"ביקשתי מהממשלה להגיש את התפטרותה", סיפר הנשיא המצרי, "ארכיב ממשלה חדשה החל ממחר. אני אומר שוב - לא אהסס לקבל שום החלטות, אשמור על מצרים ויציבותה. זוהי האחריות שנשבעתי לקיים למען המולדת". הוא הביע צער על מותם של 27 המפגינים בימים האחרונים, אך הבהיר כי כוחות הביטחון פעלו כראוי.
מובארק טען כי כי ההפגנות נועדו לזעזע את היציבות ו"חרגו מכאוס". הוא קרא למפגינים לראות את טובת המדינה לנגד עיניהם: "אין בהבערת אש ופגיעה ברכוש הציבורי והפרטי כדי לספק את שאיפות מצרים ועמה. השאיפות האלה יושבו באמצעות פעולה למען המולדת".
הוא הבהיר כי הוא תומך בחופש הביטוי והבטיח לאזרחים שינוי לטובה: "דרך הרפורמות בה בחרנו - לא נחזור ממנה. קבענו תכניות לצמצום שיעור האבטלה והעלאת רמת החיים. אנו נחושים לשמור על הישגינו. לא אסכים שהפחד ישלוט ברחובות. אני הוא הנושא באחריות לביטחון".
"מודע היטב לסבל"
מובארק הזכיר למפגינים כי מצרים היא המדינה הגדולה ביותר באזור, מבחינת כמות אוכלוסיה והשפעה. "עלינו להיזהר מפני הידרדרות לכאוס. ההפגנות האלה החלו בהבעת רצון ליתר דמוקרטיה, שיפור מצב המחייה, והתנגדות לעוני ושחיתות. אני מודע לכל השאיפות הלגיטימיות הללו ואני מודע היטב לסבל. אני פועל לטובת זאת כל יום. אולם אלה לא יושגו באמצעות אלימות וכאוס".
על אף העוצר הלילי שהטיל הנשיא מובארק, אלפי מפגינים יצאו אמש לרחובות קהיר והמשיכו לקרוא להפלת השלטון. מניין ההרוגים בקהיר וסואץ - המוקדים האלימים ביותר של ההפגנות - עלה ל-20. בקהיר לבדה נפצעו יותר מאלף איש.
רשת אל-ג'זירה דיווחה כי אנשי עסקים ואישים בולטים החלו לעזוב המדינה באמצעות מטוסים פרטיים. זאת בהמשך לדיווח מהבוקר של העיתון אל-מסרי אל-יום, לפיו אנשי עסקים כבר הבריחו את כספיהם לחו"ל לאחר פרוץ המהומות באמצע השבוע.
הפגנות המחאה נגד שלטון מובארק החלו ביום שלישי, אך הגיעו אתמול לשיא. עשרות אלפים יצאו לרחובות, והתעמתו עם שוטרים. בשעות הערב הכריז הנשיא מובארק על עוצר לילי והורה לצבא להתפרס בערים, אך חלק מהמפגינים הפרו את העוצר והמשיכו בעימותים.
בשעות הערב, לפי אל-ג'זירה, כיתרו עשרות טנקים של הצבא את שגרירויות ארה"ב, בריטניה והאתרים הרגישים בקהיר, כמו גם את המוזיאון הלאומי של מצריים. תגבור הכוחות נועד למנוע ניסיונות פריצה וביזה של המפגינים. אלפי מפגינים בקהיר בירכו על התערבות הצבא, שנחשב נייטרלי, במהומות. חלקם שרו את ההמנון וצעקו "תחי מצרים", בזמן שכלי הרכב הצבאיים נעו ברחובות.
בסואץ, אחד המוקדים העיקריים של המהומות, כוחות הביטחון הגנו באמצעות שרשרת אנושית על הבנקים כדי למנוע ביזה. רשת אל-ג'זירה דיווחה כי המפגינים העלו באש עשרות תחנות משטרה ברחבי המדינה, וכי תנועת הרכבות בקהיר פסקה כמעט לחלוטין.
מוחמד אל-בראדעי, לשעבר יו"ר הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית ויריב בולט של הנשיא מובארק, נשלח מוקדם יותר היום למעצר בית. אל-בראדעי, חתן פרס נובל שקורא לרפורמות וכינון דמוקרטיה במצרים, שב למדינה השבוע בעקבות פרוץ המהומות והצטרף למפגינים.