עוברות ללחץ ישיר: "גרמניה וצרפת יאלצו את פורטוגל לקבל סיוע"
מקורות בממשלת גרמניה מסרו ל"דר שפיגל" כי שתי הכלכלות המובילות בגוש היורו אינן משתכנעות מנתוני הצמיחה והעמידה בתקציב שמציגה ממשלת פורטוגל, ועדיין סבורות שהיא הבאה בתור לקרוס. לפי הערכות, הפורטוגלים יסרבו בתוקף
חרף מאמציה להוכיח כי היא אינה על סף קריסה, ממשלות גרמניה וצרפת מעוניינות להפעיל לחץ ישיר על פורטוגל במטרה לאלץ אותה לקבל סיוע מקרן החילוץ של גוש היורו וקרן המטבע הבינלאומית — כך מדווח "דר שפיגל", בהסתמך על מקורות בממשלת גרמניה. לפי הדיווח, בממשלות שתי הכלכלות המובילות
סימן האזהרה הבולט שעליו מסתמכות ההערכות, היה הריבית שהוצמדה לאג"ח ממשלתיות שמכרה ממשלת ספרד בשבוע שעבר, שעמדה על 3.69% לחצי שנה. לשם השוואה, באותו היום בדיוק מכרה גרמניה אג"ח ממשלתיות ל־10 שנים וקיבלה עבורן ריבית של 2.87%. המשמעות היא שככל שהריבית גבוהה יותר, היא מסמלת חוסר אמון משקיעים ואיתו עלויות מימון גבוהות יותר מצד הממשלה המנפיקה.
לפי הערכת הממשלה בברלין, מצבה של פורטוגל הוא החמור מכל מדינות גוש היורו האחרות, שכן בגרמניה סבורים שרק נטילת חילוץ מנע בשלב הנוכחי ימנע זליגה של המשבר למדינות כספרד ובלגיה.
ביום שישי האחרון נפגשו בשטרסבורג שר האוצר הגרמני וולפגנג שויבלה ומקבילתו הצרפתית כריסטין לגארד, ודנו במצב העניינים הנוכחי בגוש היורו. לפי הדיווח, השניים "מודעים לכך שיהיה קשה לשכנע את פורטוגל לקבל סיוע, הרבה יותר מאשר היה עם אירלנד". סיבה עיקרית לכך היא העובדה שהערכות הצמיחה של פורטוגל לשנת 2010 עודכנו משמעותית כלפי מעלה, ל־1.4%, לאור העובדה שהמדינה הצליחה לעמוד ביעדי התקציב שלה. במהלך השנה הקרובה מתכננת הממשלה לצמצם את הגירעון ב־4.6%.
לפי דיווחים, פורטוגל נהנית מאשראי שמעניקה לה מדינה שזהותה לא ידועה. בשווקים מעריכים כי מדובר בסין, שכן היא מעוניינת להטביע חותם על אירופה, כך שתוכל ליהנות מהפירות ברגע שהמשבר יירגע. לאחרונה פורסם כי סין מתערבת גם בשוק האג"ח הממשלתיות של ברזיל, של יוון ושל ספרד.