ג'ורג' אוסבורן: "בזכות קיצוצי התקציב, בריטניה יצאה מסכנה"
בנאום שנשא שר האוצר בפני הכנס השנתי של המפלגה השמרנית הוא הבטיח לשבור את הדומיננטיות של המגזר הפיננסי בכלכלה הבריטית. אוסבורן: "אינני מעוניין להגביל את הצמיחה לאזור אחד של בריטניה או למגזר אחד"
"כלכלת בריטניה יצאה מאזור הסכנה הפיננסי, כתוצאה מקיצוצי התקציב שעליהם הכריזה הממשלה ב־22 ביוני" — כך בישר שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן בראיון ל־BBC, לקראת נאומו בפני הכנס השנתי של המפלגה השמרנית.
אוסבורן אמר כי העובדה שספרד איבדה בסוף השבוע את דירוג האשראי המושלם, והסיכוי כי אירלנד תיאלץ לנקוט צעדי צנע נוספים, ממחישים עד כמה היתה נחוצה פעולה מהירה של בריטניה לצמצום הגירעון התקציבי.
אוסבורן אמר כי תקציב החירום הבטיח שבריטניה תשמור על רמת דירוג של AAA וכי שיעורי הריבית על החוב הממשלתי יישארו נמוכים. "הוצאנו את בריטניה מאזור הסכנה הפיננסי והענקנו לה תוכנית אשר שאר העולם הביע בה את ביטחונו", הכריז.
מוקדם יותר, אוסבורן הודיע כי החל ב־2013, הורים המשלמים מס הכנסה בגובה 40% לא יוסיפו לקבל קצבת ילדים. אוסבורן ציין כי החלטתו להפסיק את ההטבה עבור בעלי ההכנסה הגבוהה אינה צעד לקראת רפורמה כוללת בהטבות בינלאומיות אחרות. "מדובר בהליך בודד מסוגו", הדגיש.
בנאומו בפתיחת הכנס הבטיח אוסבורן לשבור את הדומיננטיות של הסיטי בכלכלת בריטניה, במסגרת תוכניתו לאזן בין צמצום הגירעון הציבורי לבין שמירה על צמיחה בכל חלקי בריטניה. שר האוצר אמר כי הוא אינו מעוניין "להגביל את הצמיחה לאזור אחד של בריטניה או למגזר אחד של הכלכלה שלנו", והוסיף כי אין לחזור על משגי העבר ולהשעין את הונה הכולל של בריטניה על הסיטי של לונדון.
בנאומו התייחס אוסבורן להשקעות הצפויות ברכבת המהירה, בטכנולוגיות ירוקות ובמחקר רפואי אשר ייכללו עם התחומים שבהם לא יתבצעו קיצוצי תקציב. "פייננשל טיימס" דיווח כי לאחר שהכינו את בריטניה לתוכנית הקיצוצים הגדולה ביותר זה עשרות שנים, אוסבורן ודיוויד קמרון ראש הממשלה קיוו במהלך הכנס לשדר תחזית כלכלית חיובית יותר. בראיון ל"ניוז אוף דה וורלד" ערב הכנס, קמרון אמר: "בואו נכניס את הקיצוצים האלה לפרספקטיבה. עסקים רבים נאלצו לבצע קיצוצים גדולים יותר מאיתנו בשנה אחת". עם זאת, בחדרי חדרים שרים מודים כי המחיר של צעדי הצנע עלול להיות גבוה. "דברים איומים יתרחשו ועניינים ישתבשו. משום כך, הקואליציה מחויבת ללוות את הנושא עד סופו, ומדובר בתהליך שיימשך חמש שנים", אמר אחד השרים.