$
כלכלה ומדיניות

היחסים בין לוב לאיטליה מתהדקים

השליטים ישתתפו היום בטקס לציון שנתיים לפיוס בין המדינות. חברת הביטחון הממשלתית של איטליה תספק לחברת הרכבות של לוב מערכות מידע ב-247 מיליון יורו

בלומברג 12:2430.08.10

התנצלותה של איטליה ב-2008 בפני לוב על שלושה עשורים של שליטה קולוניאלית מתחילה להשתלם לחברות האיטלקיות, כולל Eni, חברת הנפט הרביעית בגודלה באירופה, וחברת הביטחון הממשלתית Finmeccanica.

 

מנהיג לוב מועמר קדאפי וראש ממשלת איטליה סילביו ברלוסקוני ישתתפו היום (ב') בטקס

ברומא לציון שנתיים לפיוס, במסגרתו התחייבה איטליה להשקיע בלוב 4.8 מיליארד דולר לאורך 20 שנים, בעיקר באמצעות חברות איטלקיות שישקיעו במדינה במגוון דרכים כפיצוי על 32 שנות כיבוש.

 

איטליה היא שותפת המסחר הגדולה ביותר של לוב. הקשרים המסחריים בין שתי המדינות התהדקו מאז נחתם ההסכם, וקדאפי התחייב להעביר 90% מהעסקים שלו לאיטליה. "מערכת היחסים בין איטליה ולוב היא טובה מאד, והשתפרה פלאים מאז הושג ההסכם לפני שנתיים", אומר מנכ"ל Eni פאולו סקרוני.

 

14% מהתפוקה של Eni מקורה בלוב, שמחזיקה בעתודות הגדולות ביותר באפריקה. החברה מתכננת השקעה של 25 מיליארד דולר בלוב בעשור הקרוב. חברת Ansaldo, השייכת ל-Finmeccanica, זכתה בחוזה בשווי 247 מיליון יורו בתחילת החודש לאספקת מערכות מידע לחברת הרכבות של לוב.

 

בנוסף כוללים קשרי המסחר גם בנייה ובנקאות. איטליה מספקת ללוב כ-20% מהייבוא שלה, שמסתכם ב-4 מיליארד יורו.

 

מנגד, מתלוננים מתנגדיו של ברלוסקוני כי הוא מעלים עין מהפרות זכויות האדם של קדאפי לטובת העסקים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x