הודו קבעה תאריך יעד לקבלת מידע מהבלקברי
משרד הפנים ההודי הודיע ליצרנית המכשיר כי אם לא תהפוך את שירות ההודעות לנגיש לסוכנויות הביטחון עד סוף אוגוסט, הוא ינקוט בצעדים לחסימת השירותים
משרד הפנים ההודי איים ביום חמישי לחסום את שירות הדוא"ל וההודעות של מכשיר הבלקברי, אם יצרנית המכשיר לא תהפוך אותם נגישים לסוכנות הביטחון עד סוף אוגוסט.
המשרד הודיע כי אם לא יסופק שום פיתרון טכני עד ה-31 באוגוסט, הוא ינקוט בצעדים לחסימת השירותים מרשת הטלפונים הסלולריים
סעודיה ואיחוד האמירויות איימו אף הן לחסום שירותים פופולאריים בבלקברי, אם לא תוענק להן גישה רחבה יותר למידע על המשתמשים. בדומה להודו, הן ציינו דאגות ביטחוניות כסיבה העיקרית לדרישה לקבלת גישה למידע המוצפן שנשלח על ידי הטלפונים הסלולאריים ומועבר על ידי שרתים מחוץ למדינות.
הודו ביקשה שהתקשורת המוצפנת של הבלקברי תהיה נגישה לרשויות האכיפה והביטחון שלה, בטענה שהשירותים הללו עשויים להיות בשימוש של קבוצות מיליציה. על פי בכירים בהודו, עשרת הטרוריסטים שהיו אחראים לפיגועי הטרור במומביי, בירתה הפיננסית של הודו, בנובמבר 2008 שגרמו למותם של 166 אנשים, השתמשו בטלפונים סלולאריים וטלפונים לוויניים כדי לתקשר עם המפעילים שלהם בפקיסטן.
בתגובה לדרישה ההודית הודיעה חברת RIM כי היא קבעה "גבול ברור" בדיונים עם ממשלות. היא אינה מתכוונת להתפשר בכל הקשור לאופי המוגן של שירות ההודעות והיא אינה מוכנה לספק לאף מדינה "עסקאות מיוחדות". לדבריה, הקידוד הוא טכנולוגיה בסיסית הנחוצה בכל מדינה המעוניינת לשמור על עסקים בינלאומיים.